Δεκάδες υποστατικά χωρίς ρεύμα στη Λευκωσία-Επί ποδός η ΑΗΚ

Στη Λευκωσία παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά στις διακοπές ρεύματος, καθώς έχει σημειωθεί μεγάλος αριθμός βλαβών.
 
Όπως εξήγησε στον REPORTER η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, λόγω των ισχυρών ανέμων, προκλήθηκαν αρκετές μικρές βλάβες από πτώσεις δέντρων σε καλώδια, σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας. Σημειώνεται ότι αυτές οι βλάβες επηρεάζουν ελάχιστα υποστατικά η κάθε μία αλλά είναι πολλές. 
 
Τα συνεργεία της ΑΗΚ βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να ανταποκριθούν σε όλες τις κλήσεις που δέχεται. Η διαδικασία, σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, είναι χρονοβόρα, καθώς γίνεται χρήση ανυψωτικού μηχανήματος για την απομάκρυνση των δέντρων από τα καλώδια. 
 
"Ζητούμε την κατανόηση των επηρεαζόμενων πελατών μας. Τα συνεργεία μας επιλαμβάνονται των βλαβών και είναι χρονοβόρο. Σίγουρα δεν θα μείνει υποστατικό χωρίς ρεύμα. Θα φροντίσουμε να αποκατσταθεί και η τελευταία βλάβη", τόνισε η κ. Παπαδοπούλου.
 
Σε σχέση με τη Λεμεσό, οπου υπήρχαν για αρκετές ώρες δύο μεγάλες βλάβες, οι οποίες προκάλεσαν διακοπές ρεύματος σε δεκάδες κοινότητες, κυρίως της ορεινής Λεμεσού, αυτές έχουν αποκατασταθεί. Μικροπροβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν, λόγω δύο μικρών βλαβών, τις οποίες επιλαμβάνονται τα συνεργεία της ΑΗΚ. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Black out σε όλη την ορεινή Λεμεσoύ-Χωρίς ρεύμα και περιοχές στη Λευκωσία
 
Ξηρές καταιγίδες μέχρι το Σάββατο
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, την Κύπρο επηρεάζουν ξηρές καταιγίδες και το φαινόμενο αυτό θα παρατηρείται μέχρι και το Σάββατο.
 
Ξηρή καταιγίδα είναι καταιγίδα η οποία συνοδεύεται από αστραπές και βροντές με καθόλου ή ελάχιστη βροχή (0 έως 2.5 mm). Όλη η βροχή, ή η περισσότερη, εξατμίζεται προτού φτάσει στο έδαφος. Αυτό το φαινόμενο είναι συχνό στην περιοχή μας, κατά την μεταβατική περίοδο από χειμώνα σε καλοκαίρι, δηλαδή τους μήνες της άνοιξης και σπανιότερα το φθινόπωρο.
 
Οι ξηρές καταιγίδες, εκδηλώνονται στην περιοχή μας όταν επηρεαζόμαστε από ξηρές και θερμές αέριες μάζες από την βόρειο Αφρική, όπου τα ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα είναι περιορισμένα και ταυτόχρονα υπάρχει αρκετή αστάθεια για την εκδήλωση τους.
 
Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τις απογευματινές ώρες, πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση για να κυµανθεί µέχρι το Σάββατο κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
 
Φωτογραφία από τη σελίδα Weather Forecast Cyprus - Tasos Ierodiakonou

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»