Σάρκα και οστά πήρε το Κυπριακό Ίδρυμα για τη Θάλασσα

Σάρκα και οστά πήρε σήμερα, στη Λεμεσό, το Κυπριακό Ίδρυμα για τη Θάλασσα (CY-FOS), το οποίο στοχεύει να  διαμορφώσει το μέλλον της "Γαλάζιας Ανάπτυξης" της Κύπρου.
 
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, σε συνεργασία και με τη συμμετοχή άλλων φορέων σχετικών με την Γαλάζια Ανάπτυξη, μεταξύ αυτών και τα Υπουργεία Παιδείας, Οικονομικών, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, την Αρχή Λιμένων, το ΚΕΒΕ, την ΟΕΒ, τη CYMEPA κ.α.
 
Η ιδρυτική συνέλευση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, στην παρουσία και του Δημάρχου, Νίκου Νικολαΐδη, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την επιλογή του ιστορικού χώρου του δημαρχείου Λεμεσού.
 
Σημείωσε ότι η πόλη είναι περήφανη για τη ναυτιλιακή της βιομηχανία, η οποία έχει προσφέρει στη Λεμεσό, μια σειρά από οφέλη, όπως είπε, μεταξύ αυτών αναγνώριση και κύρος.
 
Όπως αναφέρθηκε, κατά την παρουσία του Ιδρύματος, όραμα του είναι η διαμόρφωση του μέλλοντος της "Γαλάζιας Ανάπτυξης" στον τόπο μας και σκοπός του, να ενεργεί ως καθοδηγητική πλατφόρμα, ως προς το είδος της έρευνας, εκπαίδευσης και κατάρτισης που απαιτούνται για τους θαλάσσιους και ναυτιλιακούς τομείς και την εφαρμογή των δράσεων που θα προβλέπει η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της Κύπρου.
 
Κατά τη διάρκεια της Ιδρυτικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν διεργασίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος το οποίο αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες και εμπλεκόμενους της “Γαλάζιας Ανάπτυξης” από δημόσιους, ιδιωτικούς, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς και άλλους φορείς.
 
Πρόεδρος του Ιδρύματος εξελέγη ο Eugen Adami, Διοικητικός Σύμβουλος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και Αντιπρόεδρος ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, Κώστας Ιακώβου.
 
Ο captain Adami ευχαρίστησε το Δήμο Λεμεσού για τη φιλοξενία και δώρισε στο Δήμαρχο μια σειρά από φωτογραφίες της Λεμεσού, του χθες και του σήμερα.
 
Κατά τη διάρκεια της ιδρυτικής συνέλευσης, έγινε παρουσίαση των μελλοντικών στόχων και της στρατηγικής του Ιδρύματος για τη Θάλασσα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια