Προσευχή σε τζαμιά των κατεχομένων για τον τουρκικό στρατό στη Συρία

Μονοπωλεί σχεδόν η χθεσινή γραπτή δήλωση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και ο απόηχος που συνεχίζεται της γνωστής τοποθέτησης του Τ/κ ηγέτη για τη Συρία τη θεματολογία στις σημερινές τ/κ εφημερίδες. Αναφορά γίνεται και στις αποφάσεις του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ στο Λουξεμβούργο σχετικά με τις τουρκικές γεωτρητικές δραστηριότητας στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Επιστρέφω τις βρισιές σε αυτούς που τις έκαναν» γράφει ότι ο Ακιντζί απάντησε στον Ερντογάν και τους ακόλουθούς του και αναφέρεται στη χθεσινή γραπτή δήλωση του Τ/κ ηγέτη. Αλλού γράφει ότι το «τμήμα θρησκευτικών υποθέσεων» διοργάνωσε προσευχή σε τζαμιά για τα μεχμετζίκ, τον τουρκικό στρατό στην Συρία. Σε άλλο θέμα ότι ο Πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν σε ομιλία του χθες στη «βουλή» στήριξε τον Μουσταφά Ακιντζί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Ορατός ο κίνδυνος για κλιμάκωση του πολέμου με επίκεντρο την Μανμπίτζ
 
Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Η ΕΕ έγινε όμηρος των Ε/κ» αναφέρεται στις αποφάσεις χθες του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ στο Λουξεμβούργο και στην αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ. Αλλού γράφει ότι το ΚΕΕ κάλεσε τον Μουσταφά Ακιντζί να μην συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις και αναφέρεται στην απόφαση που έλαβε χθες το ανώτατο κομματικό όργανο σε έκτακτη συνεδρία του.
 
Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Δεν εναντιώθηκε, στάθηκε όρθιος» αναφέρεται στη γραπτή δήλωση του Ακιντζί στην οποία είπε ότι επιστρέφει τους χαρακτηρισμούς και τις ύβρεις, υπερασπίστηκε την ειρήνη για ακόμη μια φορά, επανέλαβε την σημασία του διαλόγου και απάντησε στον Ερντογάν για τη θέση του «προέδρου». Αλλού γράφει ότι μαύρο στεφάνι στην είσοδο του «προεδρικού» άφησαν χθες ο σύνδεσμος της ΤΜΤ και μια εθνικιστική κίνηση. Σε άλλο θέμα γράφει για επίδειξη δύναμης και αναφέρεται στην ναυτική άσκηση Γαλλίας – Κύπρου στα τεμάχια 6, 7, 10 και 11 της ΑΟΖ.
 
Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Συνεχίζεται η ένταση» γράφει ότι οι φωτιές που άναψε η δήλωση του Μουσταφά Ακιντζί για τη Συρία συνεχίζουν να καίνε και πως χθες το θέμα συζητήθηκε στη «βουλή» ενώ έγιναν κι άλλες δηλώσεις. Αλλού αναφέρει ότι το ΚΕΕ καλεί τον Ακιντζί να μην συμμετάσχει σε πιθανές συνομιλίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι οδηγοί των σχολικών λεωφορείων προχωρούν σήμερα σε εκδήλωση διαμαρτυρίας.
 
Η «Γενί Ντουζέν» (Νεα τάξη) με τίτλο «Ανέβηκε η ένταση» αναφέρεται στη χθεσινή συζήτηση στη «βουλή» με αφορμή την ανάρτηση Ακιντζί για τη Συρία και την απάντηση του Ταγίπ Ερντογάν, παραθέτοντας τις τοποθετήσεις των «κοινοβουλευτικών» αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων. Αλλού αναφέρεται στις αντιδράσεις της συντεχνίας των Τ/κ καθηγητών για τις ελλείψεις που συνεχίζονται στα σχολεία τα οποία έχουν ανοίξει εδώ και 1 μήνα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο κόσμος δηλώνει ότι οι τελευταίες εξελίξεις με τις δηλώσεις και αντιδηλώσεις Τουρκίας – Ακιντζί έχουν προκαλέσει ένταση στον καθένα και δεν θα πρέπει να οχυρωθούν σε μέτωπα.

Δειτε Επισης

Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την αυξημένη συγκέντρωση σκόνης
Αναθεωρημένο Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΥΠΑΜ και ΚΟΑ για τους στρατεύσιμους αθλητές
Μετά το Πάσχα αρχίζουν οι εγγραφές στα ΚΙΕ-Όλες οι πληροφορίες
Σπάει τη σιώπη της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Αυξάνει το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους η Κυβέρνηση
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν