Δευτέρα 10 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Συνεδρίασαν από κοινού τα δημοτικά συμβούλια Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Λιοπετρίου

  15/10/2019 09:32
Συνεδρίασαν από κοινού τα δημοτικά συμβούλια Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Λιοπετρίου

Συνεδρίασαν από κοινού τα δημοτικά συμβούλια Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Λιοπετρίου

  15/10/2019 09:32
Επισημοποιήθηκε η πρόθεση συνένωσης Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Λιοπετρίου, με κοινή συνεδρία των Συμβουλίων τους που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ.
 
Σε κοινό ανακοινωθέν αναφέρεται ότι «στην παρουσία της ολομέλειας των Δημοτικών Συμβουλίων Αγίας Νάπας και Σωτήρας και του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετρίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σωτήρας, κοινή συνεδρία με θέμα τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων και πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε η συνένωση των δύο δήμων και της κοινότητας».
 
Προστίθεται ότι «τα Δημοτικά Συμβούλια Αγίας Νάπας και Σωτήρας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου με ομόφωνες αποφάσεις των συμβουλίων τους προτείνουν στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης τη μεταξύ τους συνένωση».
 
Με τη συνένωση της Αγίας Νάπας, της Σωτήρας και του Λιοπετρίου, σημειώνεται στην ανακοίνωση «θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος τουριστικός Δήμος της Κύπρου, ο οποίος θα έχει ενεργό πληθυσμό που θα ξεπερνά τις 50.000 κατά μέσο όρο σε ετήσια βάση. Ταυτόχρονα θα συνδυάζει όλα τα οφέλη και πλεονεκτήματα του τουρισμού της Αγίας Νάπας με τα πλεονεκτήματα της ενδοχώρας της Σωτήρας και του Λιοπέτριου αλλά και του κοινού παραλιακού μετώπου που θα δημιουργηθεί, με δίκαιη τουριστική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη».
 
Το κοινό παραλιακό μέτωπο «θα έχει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης έχοντας ως πυρήνα τη Μαρίνα της Αγίας Νάπας. Με τη συνένωση των τριών θα δημιουργηθεί ένας Δήμος στον οποίο στην επικράτειά του οι δημότες, αφενός θα απολαμβάνουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο και αφετέρου οι επισκέπτες θα ωφελούνται από πλειάδα υπηρεσιών, εμπειριών, σημείων αναφοράς και ειδικών ενδιαφερόντων τουρισμού ενώ οι επιχειρήσεις θα ευημερούν».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «θέση των τριών Συμβουλίων, είναι ότι στα πλαίσια της μεταρρύθμισης θα πρέπει να ληφθούν υπόψη σοβαρά οι απόψεις των Συμβουλίων και εκεί όπου υπάρχει συναίνεση για συνενώσεις, αυτές θα πρέπει να προωθούνται».
 
Μετά την κοινή συνεδρίαση ο Δήμαρχος Σωτήρας, Γεώργιος Τάκκας, ανέφερε ότι «με τη συνένωση αυτή υπάρχει η προσδοκία να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο παραλιακό μέτωπο της Κύπρου με αύξηση και της περιοχής της ενδοχώρας με τα συνεπακόλουθα πλεονεκτήματα που αυτό θα προσφέρει».
 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος εξέφρασε «ικανοποίησή για την κοινή συνεδρίαση των τριών Συμβουλίων για το θέμα των συνενώσεων αλλά και για την κοινή απόφαση που λήφθηκε για τη μεταξύ τους συνένωση στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
 
Πρόσθεσε ότι «η συνάντηση είχε στόχο την ετοιμασία των περαιτέρω βημάτων που θα γίνουν, το περιεχόμενο των επιστολών οι οποίες θα σταλούν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών και τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα και η ανάλυση των κριτηρίων που οδήγησαν τα τρία Συμβούλια να καταλήξουν σε κοινές ομόφωνες αποφάσεις για συνένωση. Τα κριτήρια αυτά είναι τεχνοκρατικά, οικονομικά, γεωγραφικά και κοινωνικοοικονομικά» σημείωσε, με στόχο «να δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος τουριστικός Δήμος της Κύπρου ο οποίος από τη μία θα έχει τα οφέλη του τουρισμού της Αγίας Νάπας και από την άλλη τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που έχουν το παραλιακό μέτωπο αλλά και η ενδοχώρα της Σωτήρας και του Λιοπετρίου».
 
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιοπετρίου, Κυριάκος Τρισόκκας, εξέφρασε την «ελπίδα να υπάρχει πάντα ενότητα μεταξύ των τριών Συμβουλίων».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας