Παρασκευή 18 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σε τεχνοκρατική επιτροπή Κύπρου-Ελλάδας τα πρακτικά ζητήματα των Κυπρίων φοιτητών

  14/10/2019 23:29
Σε τεχνοκρατική επιτροπή Κύπρου-Ελλάδας τα πρακτικά ζητήματα των Κυπρίων φοιτητών

Σε τεχνοκρατική επιτροπή Κύπρου-Ελλάδας τα πρακτικά ζητήματα των Κυπρίων φοιτητών

  14/10/2019 23:29
Τη σύσταση κοινής τεχνοκρατικής επιτροπής για επίλυση των πρακτικών ζητημάτων για τους Κύπριους φοιτητές, αποφάσισαν ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτικού και Αθλητισμού Κώστας Χαμπιαούρης και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, Νίκη Κεραμέως, σε συνάντησή τους στην Αθήνα.
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κυπριακού Υπουργού Παιδείας, ο κ. Χαμπιαούρης συναντήθηκε με την κ. Κεραμέως στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Αθήνα, με την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Ανώτερη Εκπαίδευση.
 
Συγκεκριμένα, αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠ, στην ατζέντα βρέθηκαν τα πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν για τους Κύπριους φοιτητές από την ενσωμάτωση των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια, καθώς και τα θέματα που προκύπτουν από την αλλαγή του τρόπου εισδοχής φοιτητών σε κάποιες Μουσικές Σχολές των ΑΑΕΙ της Ελλάδας.
 
Για την επίλυση των ζητημάτων που εγείρονται δρομολογήθηκε η σύσταση κοινής τεχνοκρατικής επιτροπής, καθώς και συμφωνήθηκε να υπάρχει τακτική επικοινωνία μεταξύ των δύο Υπουργείων για έγκαιρη ενημέρωση ενόψει αλλαγών σε θέματα Ανώτερης Εκπαίδευσης που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρεται.
 
Όσον αφορά στη Σχολική Εκπαίδευση, τονίστηκε η ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής και υλοποίησης κοινών δράσεων σε καίρια ζητήματα, όπως η επιμόρφωση και ο σχεδιασμός υποστηρικτικού υλικού και η ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης στα θέματα υποδοχής μαθητών/μαθητριών με μεταναστευτική βιογραφία και ειδικής εκπαίδευσης.
 
Ακόμη, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πολιτικές που προωθηθεί το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για την αξιολόγηση των μαθητών/μαθητριών, των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου.
 
Σημειώνεται ότι η συζήτηση που αφορά στα ζητήματα αναγνώρισης προγραμμάτων και τίτλων σπουδών, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο συνάντησης που έχει οριστεί τον προσεχή μήνα, ανάμεσα στους Προέδρους του ΔΙΠΑΕ και του ΚΥΣΑΤΣ με τους ομολόγους τους στην Ελλάδα.
 
Ο κ. Χαμπιαούρης προσκάλεσε την κ Κεραμέως και τους Υφυπουργούς, Σοφία Ζαχαράκη και τον Βασίλη Διγαλάκη, να επισκεφθούν σύντομα την Κύπρο.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας