Σε τεχνοκρατική επιτροπή Κύπρου-Ελλάδας τα πρακτικά ζητήματα των Κυπρίων φοιτητών

Τη σύσταση κοινής τεχνοκρατικής επιτροπής για επίλυση των πρακτικών ζητημάτων για τους Κύπριους φοιτητές, αποφάσισαν ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτικού και Αθλητισμού Κώστας Χαμπιαούρης και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, Νίκη Κεραμέως, σε συνάντησή τους στην Αθήνα.
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κυπριακού Υπουργού Παιδείας, ο κ. Χαμπιαούρης συναντήθηκε με την κ. Κεραμέως στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Αθήνα, με την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Ανώτερη Εκπαίδευση.
 
Συγκεκριμένα, αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠ, στην ατζέντα βρέθηκαν τα πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν για τους Κύπριους φοιτητές από την ενσωμάτωση των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια, καθώς και τα θέματα που προκύπτουν από την αλλαγή του τρόπου εισδοχής φοιτητών σε κάποιες Μουσικές Σχολές των ΑΑΕΙ της Ελλάδας.
 
Για την επίλυση των ζητημάτων που εγείρονται δρομολογήθηκε η σύσταση κοινής τεχνοκρατικής επιτροπής, καθώς και συμφωνήθηκε να υπάρχει τακτική επικοινωνία μεταξύ των δύο Υπουργείων για έγκαιρη ενημέρωση ενόψει αλλαγών σε θέματα Ανώτερης Εκπαίδευσης που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρεται.
 
Όσον αφορά στη Σχολική Εκπαίδευση, τονίστηκε η ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής και υλοποίησης κοινών δράσεων σε καίρια ζητήματα, όπως η επιμόρφωση και ο σχεδιασμός υποστηρικτικού υλικού και η ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης στα θέματα υποδοχής μαθητών/μαθητριών με μεταναστευτική βιογραφία και ειδικής εκπαίδευσης.
 
Ακόμη, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πολιτικές που προωθηθεί το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για την αξιολόγηση των μαθητών/μαθητριών, των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου.
 
Σημειώνεται ότι η συζήτηση που αφορά στα ζητήματα αναγνώρισης προγραμμάτων και τίτλων σπουδών, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο συνάντησης που έχει οριστεί τον προσεχή μήνα, ανάμεσα στους Προέδρους του ΔΙΠΑΕ και του ΚΥΣΑΤΣ με τους ομολόγους τους στην Ελλάδα.
 
Ο κ. Χαμπιαούρης προσκάλεσε την κ Κεραμέως και τους Υφυπουργούς, Σοφία Ζαχαράκη και τον Βασίλη Διγαλάκη, να επισκεφθούν σύντομα την Κύπρο.

Δειτε Επισης

Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»
Καταβολή επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας σε μητέρα ζητά η Λοττίδη-Απέρριπταν αιτήσεις της για 2,5 χρόνια
Μείωση βροχόπτωσης δείχνει η τάση για Κύπρο-Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Υπ. Παιδείας: Επιβάλλεται η αξιοποίηση γνώσεων από Ευρωπαϊκό Ετος Δεξιοτήτων
«Ο δρόμος ενίσχυσης των δικαιωμάτων των ασθενών παραμένει μακρύς»
Αυξήθηκαν κατά 2,5% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ-Δύο περιπτώσεις παρανομίας με φωτοβολταϊκά
Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για ασφάλιση φορτίου οχημάτων από Αρχή Λιμένων
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες