Θα σταθούν ανάχωμα οι ασθενείς στην υποβάθμιση των κρατικών νοσοκομείων

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) Μάριος Κουλούμας δήλωσε σήμερα πως το μήνυμα που στέλνει η Ομοσπονδία μέσα από τον κύκλο επαφών που διενεργεί είναι ότι τα κρατικά νοσοκομεία δεν ξεπουλιούνται και είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι τα κρατικά νοσοκομεία θα εκσυγχρονιστούν και αναβαθμιστούν για να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στον Κύπριο πολίτη και τον Κύπριο ασθενή, με επάρκεια.
 
Πρόσθεσε ότι θα σταθούν ανάχωμα σε οποιεσδήποτε σκέψεις για υποβάθμιση ή ξεπούλημα. Ανέφερε περαιτέρω ότι τα νοσοκομεία, όπως διαβεβαίωσαν ο Υπουργός Υγείας και σε πολλές περιπτώσεις ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα αποτελούν τη ναυαρχίδα του Γενικού Συστήματος Υγείας, θα εκσυγχρονιστούν και θα είναι αυτά τα οποία θα προσφέρουν ασφάλεια, ποιότητα και σιγουριά στον Κύπριο πολίτη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποστομωτική απάντηση Υπουργού Υγείας σε ΠΑΣΥΚΙ-ΠΙΣ
 
Σε δηλώσεις για τη συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των ιατρών των κρατικών νοσηλευτηρίων, των νοσηλευτών και των άλλων εργαζομένων στα κρατικά νοσηλευτήρια, είπε πως στόχος της συνάντησης ήταν οι ίδιοι οι λειτουργοί υγείας να παραθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημόσιος τομέας και να εξεταστούν προτάσεις λύσεων.
 
Η Ομοσπονδία από την πλευρά της ενημέρωσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τις προσδοκίες των ασθενών και παρέθεσε τρόπους συνεργασίας ώστε τα κρατικά νοσοκομεία να προχωρήσουν τάχιστα στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό, πρόσθεσε ανακοινώνοντας ότι οι συναντήσεις θα αυξηθούν και θα ενισχυθούν με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση των κρατικών νοσοκομείων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρχονται δέκα χιλιάδες εμβόλια για την εποχική γρίπη
 
Ερωτηθείς εάν κατά τη μεταβατική περίοδο εισαγωγής του ΓεΣΥ τόσο στη πρωτοβάθμια φροντίδα, όσο και στην πορεία της δευτεροβάθμιας, υπήρξαν καταγγελίες από ασθενείς για αμέλεια των λειτουργών υγείας ή των ιατρών των κρατικών νοσηλευτηρίων, για μη ικανοποιητική περίθαλψη, ακόμα και για θανάτους ασθενών, ο κ. Κούλουμας είπε πως δεν αυξήθηκαν τα περιστατικά.
 
Πρόσθεσε πως υπήρχαν πάντοτε καταγγελίες και συνεχίζουν να υπάρχουν καταγγελίες και παράπονα για αμέλεια για πιθανή αμέλεια. Είπε επίσης ότι οι οργανωμένοι ασθενείς διεκδικούν τον καθορισμό κατευθυντηρίων οδηγιών και εφαρμογή πρωτοκόλλων στο ΓεΣΥ, ώστε εκεί που υπάρχει αμέλεια να φαίνεται και να αποδεικνύεται και να γνωρίζουν τόσο οι ασθενείς όσο και οι λειτουργοί της υγείας πώς πρέπει να εφαρμόζεται η ιατρική.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»