Συμβόλαιο μεταξύ Δήμου Λευκωσίας και ιδιωτικής εταιρείας για αποκατάσταση κτηρίου

Με στόχο τη μελέτη και αποκατάσταση του κτηρίου στη συμβολή των οδών Αλκιβιάδους και πλατείας Δημαρχίας - πρώην κτήριο ΣΤΟΑ – στην εντός των τειχών πόλη με στόχο τη φιλοξενία λειτουργιών που θα αναπτύξουν το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στη Συνοικία Δημιουργικών Επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανόμενων κατά κύριο λόγο λειτουργιών του Κέντρου Αριστείας «RISE», ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο Χάρης Λοιζΐδης, εκ μέρους της εταιρείας MULTIPRO LIMITED υπέγραψαν σήμερα τα σχετικά συμβόλαια.
 
Ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρει ότι το έργο υλοποιείται με τη μέθοδο «Μελέτη – Κατασκευή – Συντήρηση» και θα συμβάλει στην ενίσχυση και στήριξη των Δικτύων Προώθησης της Επιχειρηματικής Καινοτομίας και της Δημιουργικής Βιομηχανίας.
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας σε δηλώσεις του, σύμφωνα με την ανακοίνωση είπε ότι «η ύπαρξη εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας με εύκολη πρόσβαση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και τη διατήρηση της επαφής και  δέσμευσης του RISE και του Δήμου Λευκωσίας με τις παραγωγικές και καινοτόμες μονάδες της πόλης και της χώρας. Το έργο εντάσσεται στη στρατηγική του Δήμου Λευκωσία για την Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη».
 
Όπως ανάφερε ο Γενικός Διευθυντής του RISE Σπύρος Νικολάου, «ένα εργαστήρι κατασκευής τέτοιας εμβέλειας έχει ως στόχο να προσφέρει στους ερευνητές, τους επιχειρηματίες και οποιοδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας, ευκαιρίες να μεταμορφώσουν, να μοιραστούν, να δοκιμάσουν και να τελειοποιήσουν τις ιδέες τους. Καθώς θα είναι εξοπλισμένο με μια πλήρη σουίτα εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για τη δημιουργία πρωτοτύπων τους παρέχει τη δυνατότητα να μετατρέψει αυτές τις ιδέες σε φυσικά αντικείμενα και προϊόντα».
 
Σημειώνεται ότι ο χώρος δημιουργίας θα διαθέτει σταθμούς ηλεκτρονικά ελεγχόμενους με εξοπλισμό σύγχρονων υπολογιστών, ηλεκτρονικών μηχανημάτων και εργαλείων, όπως τρισδιάστατο σταθμό εκτύπωσης.
 
Η διάρκεια των κατασκευαστικών έργων υπολογίζεται σε επτά μήνες περίπου. Στη σύμβαση συμπεριλαμβάνεται και περίοδος δώδεκα ετών συντήρηση του κτηρίου από την ημερομηνία παραλαβής. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα € 2.883.000,00 πλέον Φ.Π.Α.
 
Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί  από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020 και από Εθνικούς Πόρους, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη