Πέμπτη 13 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Με ευρωπαϊκά κονδύλια ο ποδηλατόδρομος στη Λεμεσό που προκάλεσε σάλο

  14/10/2019 13:29
Με ευρωπαϊκά κονδύλια ο ποδηλατόδρομος στη Λεμεσό που προκάλεσε σάλο

Με ευρωπαϊκά κονδύλια ο ποδηλατόδρομος στη Λεμεσό που προκάλεσε σάλο

  14/10/2019 13:29
Την οργή της για την τροπή που έλαβε το έργο κατασκευής κατασκευής ποδηλατοδρόμου επί της οδού Φραγκλίνου Ρούσβελτ, εξέφρασε η Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ Λεμεσού. 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «εκφράζει την απογοήτευση της για τις εικόνες ντροπής του ποδηλατοδρόμου που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου, των μέσων μαζικής δικτύωσης και των ΜΜΕ».
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «είναι άξιο απορίας πως για ένα έργο ώριμο, που για την μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή του εξασφαλίστηκε Ευρωπαϊκή χορηγία και που αποσκοπούσε στην επέκταση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων του κέντρου της πόλης προς την δυτική της πλευρά μέχρι το Νέο Λιμάνι και κατ’ επέκταση το Lady’s Mile φτάσαμε χωρίς την όποια εκ των προτέρων ενημέρωση και λήψη αποφάσεων να βλέπουμε εικόνες που ρεζιλεύουν την πόλη και αμαυρώνουν ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο».
 
Σημειώνει επίσης πως «ομόφωνα μαζί με το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική μας Ομάδα τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής έρευνας με ερευνώντα λειτουργό για διερεύνηση του θέματος και απόδοση ευθυνών. Ζητάμε την διερεύνηση των όσων επισημάνει στην ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λεμεσού, κ. Χάρης Τρίκκης».
 
Η Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ, επισημαίνει εξάλλου ότι «θεωρούμε ο ποδηλατόδρομος που έχει κατασκευαστεί νοτίως της Φραγκλίνου Ρούσβελτ πρέπει να ακυρωθεί και να αποκατασταθούν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια ως είχαν. Οποιοδήποτε έργο δεν πληρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών του, που δεν εξασφαλίζει την συναίνεση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και που εκπίπτει των ορίων της μέσης αποδεκτής αισθητικής δεν είναι καλοδεχούμενο στο Δήμο Λεμεσού».
 
«Διαβεβαιώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε και θα διαφυλάξουμε το έργο του ερευνώντα λειτουργού και τo πόρισμα της έρευνας του, έτσι ώστε οι όποιες ευθύνες θα αποδοθούν εκεί και όπου υπάρχουν», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας