Με ευρωπαϊκά κονδύλια ο ποδηλατόδρομος στη Λεμεσό που προκάλεσε σάλο

Την οργή της για την τροπή που έλαβε το έργο κατασκευής κατασκευής ποδηλατοδρόμου επί της οδού Φραγκλίνου Ρούσβελτ, εξέφρασε η Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ Λεμεσού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτός συνόρων ο ποδηλατόδρομος που «σέβεται» τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «εκφράζει την απογοήτευση της για τις εικόνες ντροπής του ποδηλατοδρόμου που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου, των μέσων μαζικής δικτύωσης και των ΜΜΕ».
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «είναι άξιο απορίας πως για ένα έργο ώριμο, που για την μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή του εξασφαλίστηκε Ευρωπαϊκή χορηγία και που αποσκοπούσε στην επέκταση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων του κέντρου της πόλης προς την δυτική της πλευρά μέχρι το Νέο Λιμάνι και κατ’ επέκταση το Lady’s Mile φτάσαμε χωρίς την όποια εκ των προτέρων ενημέρωση και λήψη αποφάσεων να βλέπουμε εικόνες που ρεζιλεύουν την πόλη και αμαυρώνουν ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο».
 
Σημειώνει επίσης πως «ομόφωνα μαζί με το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική μας Ομάδα τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής έρευνας με ερευνώντα λειτουργό για διερεύνηση του θέματος και απόδοση ευθυνών. Ζητάμε την διερεύνηση των όσων επισημάνει στην ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λεμεσού, κ. Χάρης Τρίκκης».
 
Η Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ, επισημαίνει εξάλλου ότι «θεωρούμε ο ποδηλατόδρομος που έχει κατασκευαστεί νοτίως της Φραγκλίνου Ρούσβελτ πρέπει να ακυρωθεί και να αποκατασταθούν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια ως είχαν. Οποιοδήποτε έργο δεν πληρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών του, που δεν εξασφαλίζει την συναίνεση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και που εκπίπτει των ορίων της μέσης αποδεκτής αισθητικής δεν είναι καλοδεχούμενο στο Δήμο Λεμεσού».
 
«Διαβεβαιώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε και θα διαφυλάξουμε το έργο του ερευνώντα λειτουργού και τo πόρισμα της έρευνας του, έτσι ώστε οι όποιες ευθύνες θα αποδοθούν εκεί και όπου υπάρχουν», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία