Δευτέρα 16 Δεκ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Τσερκέζ Κορκμάζ: Ο Ερντογάν είναι ένας άγριος φασίστας

  14/10/2019 13:21
Τσερκέζ Κορκμάζ: Ο Ερντογάν είναι ένας άγριος φασίστας

Τσερκέζ Κορκμάζ: Ο Ερντογάν είναι ένας άγριος φασίστας

  14/10/2019 13:21
Ως ένα άγριο φασίστα χαρακτήρισε τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Κούρδος αγωνιστής Τσερκέζ Κορκμάζ, την ίδια ώρα που εξέφρασε τη βεβαιότητα του, πως ο αγώνας του κουρδικού λαού θα δικαιωθεί.
 
Ο Τσερκέζ Κορκμάζ, σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο το τι ακριβώς συμφωνήθηκε μεταξύ της κυβέρνησης της Συρίας και της στρατιωτικής διοίκησης των Κούρδων SDF, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα πως τη δεδομένη στιγμή, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η στάση των Ρώσων απέναντι στους Τούρκους μετά τη συμφωνία Κούρδων-Άσσαντ
 
Σύμφωνα με τον Κούρδο αγωνιστή, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του Άλφα, υπέδειξε πως στόχος είναι να βγει η Τουρκία εντελώς από τα εδάφη της Συρίας. Μάλιστα επεσήμανε πως ο στόχος είναι πέραν από την υπεράσπιση των εδαφών που ελέγχονται από τους Κούρδους, είναι η εκδίωξη των τουρκικών στρατευμάτων από το Αφρίν, καθώς και η απελευθέρωση του Ιντλίμπ από τους τζιχαντιστές.
 
Αναφορικά με τη στάση των Αμερικάνων καθώς και των Ρώσων, ο κ. Κορκμάζ σημείωσε, πως διαχρονικά οι Κούρδοι συμμαχούν με όποιον θεωρούν πως θα τους βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων τους.
 
«Δεν νιώθουμε τη στάση των Αμερικάνων ακριβώς σαν μαχαιριά», είπε ο Τσερκέζ Κορκμάζ, «γιατί δεν είχαμε κάποια στρατηγική συμφωνία μαζί τους. Εμείς όταν ξεκινήσαμε δεν είπαμε ότι θα συνεργαστούμε ούτε με τη Συρία ούτε με την Αμερική ούτε με τη Ρωσία. Επιλέξαμε τον τρίτο δρόμο. Αλλά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τους τζιχαντιστές, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους. Ένεκα τούτου συνεργαστήκαμε κάποτε με τη Ρωσία, κάποτε με την Αμερική. Αυτό θεωρούμε πως είναι η σωστή αντιμετώπιση.
 
«Ίσως να μην μπορείτε να καταλάβετε αυτό που λέω ότι συνεργαζόμαστε με όλους, αλλά κυρίως βασιζόμαστε στις δυνάμεις μας. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους», πρόσθεσε.
 
Σχετικά με την έκβαση των μαχών ο Κούρδος αγωνιστής πρόσθεσε πως ο λαός του πολεμά για 40 χρόνια. «Δεν φοβόμαστε τους Τούρκους. Μας γνωρίζουν και τους γνωρίζουμε πολύ καλά. Εμείς θα μπορούσαμε να κατατροπώσουμε τους Τούρκους στις χερσαίες επιχειρήσεις εάν δεν υπήρχαν οι βομβαρδισμοί από ψηλά».
 
«Είναι ένας άνισος πόλεμος λόγω των αεροπορικών βομβαρδισμών. Για αυτό ζητάμε να απαγορευτούν οι πτήσεις στον εναέριο χώρο της Τουρκίας», πρόσθεσε.
 
Τέλος ο Τσερκέζ Κορκμάζ ευχαρίστησε τον κυπριακό λαό που όπως είπε, «είναι πάντα δίπλα μας και μας συμπαραστέκεται. Πιστεύω ότι έχετε αντιληφθεί πως αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα», ενώ κληθείς να χαρακτηρίσει με μια λέξη των Ταγίπ Ερντογάν, είπε πως είναι ένας άγριο φασίστα.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας