Εκτός συνόρων ο ποδηλατόδρομος που «σέβεται» τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο Δήμο Λεμεσού, προκειμένου να διαπιστώσουν, τι πήγε στραβά με τον ποδηλατόδρομο, πρότυπο κακοτεχνίας, που έχει προκαλέσει σάλο.
 
Ο «έξυπνος» ποδηλατόδρομος,  που δημιουργήθηκε με σκοπό να μην «ενοχλήσει» τα παρκαρισμένα οχήματα και τους κάδους απορριμμάτων, κάνει τις τελευταίες ώρες και το γύρο της Ελλάδας.

Τα άρθρα σε  ελληνικές ιστοσελίδες  δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για τον ποδηλατόδρομο που «σέβεται» τα παρκαρισμένα οχήματα  στην περιοχή Ομονοίας στη Λεμεσό.


Ψάχνουν το λάθος
Ο Δήμος Λεμεσού μετά το άγριο τρολάρισμα, αρκέστηκε σε μια ανακοίνωση χθες το απόγευμα αναφέροντας πως, δεν βρίσκονται εργάτες του πίσω από την κατασκευή του έργου.

«Μετά από προσφορές και αφού ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες ο Δήμος Λεμεσού, ανέθεσε την υλοποίηση του έργου κατασκευής ποδηλατοδρόμων σε ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται το έργο βρίσκεται υπό εκτέλεση και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο Δήμο και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από ποδηλάτες.

Ο Δήμος Λεμεσού διαμηνύει πως θα προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες ώστε τα κατασκευαστικά λάθη να αποκατασταθούν πριν να δοθεί για χρήση ο ποδηλατόδρομος. Άρχισε δε να διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχουν γίνει αυτά τα λάθη, ώστε να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Άξιον απορίας αποτελεί το γεγονός, ότι ουδείς διαπίστωσε αυτά τα εξόφθαλμα λάθη κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου, παρά μόνο διατάχθηκε έρευνα όταν το τραγελαφικό αποτέλεσμα είδε το φως της δημοσιότητας.

 

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου