Οι Κούρδοι δεν έχουν φίλους, αλλά έχουν τα βουνά τους

Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια, λέει ο θυμόσοφος λαός, όμως τα βουνά της βόρειας Συρίας, του Ιράκ και της ανατολικής Τουρκίας είναι σίγουρα μαθημένα στους Κούρδους. Σε αυτό τον λαό που πολεμά ασταμάτητα για δύο αιώνες, με άσβεστη τη φλόγα για δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στη γη των προγόνων τους.
 
Όπως σε όλες τις προηγούμενες ιστορικές συγκυρίες, έτσι και σε αυτή, οι Κούρδοι είναι μόνοι.
 
Η διεθνής κοινότητα περιορίστηκε σε χλιαρές καταδίκες. Η Ευρώπη μοιάζει για άλλη μια φορά ανήμπορη να αναλάβει μια πρωτοβουλία για άμεσο τερματισμό της τουρκικής εισβολής. Η Αμερική του Τραμπ άνοιξε την κερκόπορτα για την εισβολή.
 
Η Ρωσία κατάφερε να μην βγει ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας (σ.σ. θέτοντας βέτο μαζί με τις ΗΠΑ) που να καταδικάζει την τουρκική εισβολή. Η Συρία του Άσαντ περί άλλα τυρβάζει και δείχνει πιο αδιάφορη από ποτέ για το τι συμβαίνει στο Ανατολικό τμήμα της χώρας.
 
Ακόμα και αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο, αποτελεί μια μικρογραφία του τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. Το πρωί της Πέμπτης οι Κούρδοι κάλεσαν τόσο τους συμπατριώτες τους, όσο και τον κυπριακό ελληνισμό, να συμπορευτούν μαζί τους σε μια πορεία, από το Υπουργείο Εσωτερικών προς την ρωσική πρεσβεία με στάση στην αμερικανική.
 
Συμμετείχαν μερικές δεκάδες Κούρδοι και μετρημένοι στα δάκτυλα των χεριών Κύπριοι. Μόνο μια αντιπροσωπεία των Οικολόγων υπό τον Γιώργο Περδίκη και δύο στελέχη της ΕΔΕΚ, βρήκαν τον χρόνο να συμπορευτούν με τους Κούρδους.
 
Ακόμα και οργανώσεις, δικοινοτικές, αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές και κάθε λογής «αντί», που με κάθε μικρή ή μεγάλη ευκαιρία διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, δήλωσαν απούσες από το κάλεσμα των Κούρδων. Ούτε στον κόπο να βγάλουν μια ανακοίνωση δεν μπήκαν για κάτι που συμβαίνει μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Κύπρο.
 
Η συμμετοχή, τόσο των Κούρδων, όσο και των Κυπρίων στην εν λόγω εκδήλωση, ήταν καθ΄ ομολογία του ίδιου του Κούρδου αγωνιστή Τσερκέζ Κορκμάζ, απογοητευτική. Ο ίδιος, μιλώντας στους συμπατριώτες του έξω από τη ρωσική πρεσβεία, κατέκρινε τη μικρή συμμετοχή στην εκδήλωση, όμως δεν απογοητεύτηκε. Εξέφρασε την πίστη του στο δίκαιο του αγώνα των Κούρδων και έστειλε μήνυμα νίκης από τη Λευκωσία, σε κάθε γωνιά του πλανήτη που ζουν συμπατριώτες του.
 
Στο ερώτημα γιατί δεν έχουν συμμάχους οι Κούρδοι σε αυτή τη μάχη που καλούνται να δώσουν, η απάντηση είναι απλή: Γιατί κατά τον επίδικο χρόνο, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα κανενός.
 
Οι Κούρδοι μπορεί να μην έχουν εμπράγματη υποστήριξη και τη συμμαχία κανενός, έχουν όμως τα βουνά τους. Αυτά τα βουνά που είναι ποτισμένα με το αίμα των συντρόφων τους και που ορκίστηκαν να υπερασπιστούν μέχρι τελικής πτώσεως.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη