Δευτέρα 20 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Εγκαινιάστηκε η έκθεση 'Οι Λατίνοι της Κύπρου'

  10/10/2019 20:17
Εγκαινιάστηκε η έκθεση Οι Λατίνοι της Κύπρου

Εγκαινιάστηκε η έκθεση 'Οι Λατίνοι της Κύπρου'

  10/10/2019 20:17
Εγκαινιάστηκε απόψε στη Λευκωσία έκθεση φωτογραφίας και αντικειμένων, με τίτλο "Οι Λατίνοι της Κύπρου", που διοργανώνει η Βουλή των Αντιπροσώπων.
 
Σε ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης, ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε πως με την έκθεση αυτή η Βουλή αποσκοπεί στην προβολή της μακραίωνης προσφοράς και δράσης της ομάδας αυτής των συμπατριωτών μας που συνεχίζει μέχρι και σήμερα.
 
Ανέφερε πως οι τρεις αντιπρόσωποι των θρησκευτικών ομάδων της Κύπρου, Λατίνων, Μαρωνιτών και Αρμενίων, εκλέγονται, όπως και τα μέλη της Βουλής, κάθε πενταετία, μετέχουν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις της ολομέλειας του σώματος και εκφράζουν τις απόψεις τους για θέματα που αφορούν την ομάδα τους, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου.
 
Είπε ακόμη πως τα μέλη της θρησκευτικής ομάδας έχουν το δικαίωμα ταυτόχρονα, ως μέλη της ελληνικής κοινότητας της Κύπρου, να κατέρχονται στις βουλευτικές εκλογές για τις υπόλοιπες 56 θέσεις του κοινοβουλίου και πως οι αγαστές σχέσεις των Λατίνων της Κύπρου με την κυπριακή πολιτεία δεν περιορίζονται όμως στη Βουλή των Αντιπροσώπων. 
 
Τα θέματα που αφορούν στις τρεις θρησκευτικές ομάδες της Κύπρου περιλαμβάνονται στις αρμοδιότητες του Επιτρόπου Προεδρίας, προς επιβεβαίωση της ευαισθησίας και της στήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τα μέλη τους, είπε ο κ. Συλλούρης.
 
Αναφερόμενος στην έκθεση φωτογραφίας και αντικειμένων είπε πως αποτυπώνει τη μακραίωνη παρουσία των Λατίνων στον τόπο μας, τη συνεισφορά τους στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς και της φιλανθρωπίας, καθώς και τις επιδράσεις της κουλτούρας τους στον πολιτισμό του νησιού.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας