Εγκαινιάστηκε η έκθεση 'Οι Λατίνοι της Κύπρου'

Εγκαινιάστηκε απόψε στη Λευκωσία έκθεση φωτογραφίας και αντικειμένων, με τίτλο "Οι Λατίνοι της Κύπρου", που διοργανώνει η Βουλή των Αντιπροσώπων.
 
Σε ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης, ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε πως με την έκθεση αυτή η Βουλή αποσκοπεί στην προβολή της μακραίωνης προσφοράς και δράσης της ομάδας αυτής των συμπατριωτών μας που συνεχίζει μέχρι και σήμερα.
 
Ανέφερε πως οι τρεις αντιπρόσωποι των θρησκευτικών ομάδων της Κύπρου, Λατίνων, Μαρωνιτών και Αρμενίων, εκλέγονται, όπως και τα μέλη της Βουλής, κάθε πενταετία, μετέχουν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις της ολομέλειας του σώματος και εκφράζουν τις απόψεις τους για θέματα που αφορούν την ομάδα τους, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου.
 
Είπε ακόμη πως τα μέλη της θρησκευτικής ομάδας έχουν το δικαίωμα ταυτόχρονα, ως μέλη της ελληνικής κοινότητας της Κύπρου, να κατέρχονται στις βουλευτικές εκλογές για τις υπόλοιπες 56 θέσεις του κοινοβουλίου και πως οι αγαστές σχέσεις των Λατίνων της Κύπρου με την κυπριακή πολιτεία δεν περιορίζονται όμως στη Βουλή των Αντιπροσώπων. 
 
Τα θέματα που αφορούν στις τρεις θρησκευτικές ομάδες της Κύπρου περιλαμβάνονται στις αρμοδιότητες του Επιτρόπου Προεδρίας, προς επιβεβαίωση της ευαισθησίας και της στήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τα μέλη τους, είπε ο κ. Συλλούρης.
 
Αναφερόμενος στην έκθεση φωτογραφίας και αντικειμένων είπε πως αποτυπώνει τη μακραίωνη παρουσία των Λατίνων στον τόπο μας, τη συνεισφορά τους στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς και της φιλανθρωπίας, καθώς και τις επιδράσεις της κουλτούρας τους στον πολιτισμό του νησιού.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα