ΒΙΝΤΕΟ: Κραυγή αγωνίας των Κούρδων-«Μας αφήσατε μόνους»

Οι Κούρδοι της Βόρειας Συρίας νιώθουν προδομένοι και αυτό δεν αλλάζει. Η αλληλεγγύη και η ανησυχία τόσο των Ευρωπαίων, όσο και του Ντόναλτ Τραμπ που με θράσος χιλίων πιθήκων τουϊτάρει για την εισβολή των Τούρκων, δεν σταματά τις βόμβες των τουρκικών μαχητικών.
 
«Είμαστε προδομένοι. Αφεθήκαμε μόνοι μας. Εκτός από την απώλεια των περιουσιών μας, οι γονείς και τα παιδιά μας βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται από τους βάρβαρους Τούρκους», φωνάζουν οι Κούρδοι.
 
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΕΔΩ
 
Στο twitter τα hashtags #StandWithTheKurds και #SaveTheKurds είναι στα κορυφαία παγκόσμια trends, όμως ούτε και αυτό δεν είναι αρκετό.
 
Σύμφωνα με το SDF, την στρατιωτική διοίκηση των Κούρδων, παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά και εντός των πόλεων που πλήττονται από τις αεροπορικές επιδρομές επικρατεί πανικός, ενώ ο ίδιος ο Ερντογάν ισχυρίζεται πως οι νεκροί ανέρχονται σε 109.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι εκτοπισθέντες της πρώτης ημέρας αγγίζουν τις 60 χιλιάδες. Αν η πρόβλεψη του Ντόναλτ Τραμπ, ότι αυτός ο πόλεμος θα είναι ένας πόλεμος διαρκείας, τότε μπορεί να φανταστεί κανείς τις συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης.
 
Σήμερα στη Λευκωσία, εκατοντάδες Κούρδοι που ζουν στην Κύπρο, συγκεντρώθηκαν έξω από την αμερικανική και την ρωσική πρεσβεία και βροντοφώναξαν για την εγκατάλειψη που νιώθουν, για την προδοσία που υπέστησαν για ακόμα μια φορά και ζήτησαν την άμεση παρέμβαση των ισχυρών του πλανήτη.
 
«Έχουμε εδώ άτομα, μαμάδες, γονείς, μωρά που έχουν ζήσει τα γεγονότα στη Ρόζαβα στη Συρία. Άτομα που έχουν ζήσει τον πόνο και τον πόλεμο έχουν χάσει οικογένειες έχουν χάσει τα σπίτια τους», ανέφερε στον REPORTER μια νεαρή που συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας.  
 
«Χθες άκουσαν στις ειδήσεις πως οι Τούρκοι κάνουν πόλεμο στη Συρία. Σηκώθηκαν όλοι μαζί, έγιναν ένα και θέλουν να δείξουν στην Τουρκία πως δεν θα τα βάλουν κάτω. Οι Κούρδοι θα αντισταθούν απέναντι στον εχθρό ώσπου να είναι ελεύθεροι», πρόσθεσε.
 
Κανείς δεν περιμένει ότι θα αλλάξει κάτι… Ήδη οι Τούρκοι προελαύνουν και εισέβαλαν στα πρώτα χωριά της συριακής μεθορίου. Οι Κούρδοι της Βόρειας Συρίας κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, να αντιστέκονται απέναντι στους Τούρκους. Οι Κούρδοι της Κύπρου παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη