Σάββατο 15 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Το μπαλάκι στον Χαμπιαούρη για τα τετράμηνα, σε καλό δρόμο οι… όροι αναφοράς

Φοινιώ Σάββα  10/10/2019 17:51
Το μπαλάκι στον Χαμπιαούρη για τα τετράμηνα, σε καλό δρόμο οι… όροι αναφοράς

Το μπαλάκι στον Χαμπιαούρη για τα τετράμηνα, σε καλό δρόμο οι… όροι αναφοράς

Φοινιώ Σάββα  10/10/2019 17:51
Έριξαν τους τόνους Χαμπιαούρης και καθηγητές που κάθισαν επιτέλους, στο ίδιο τραπέζι.
 
Ο Κώστας Χαμπιαούρης απάντησε στην επιστολή των καθηγητών για συνάντηση και τους κάλεσε στο Υπουργείο, το μεσημέρι, κατά την οποία συζήτησαν τα τέσσερα θέματα που είχαν θέσει στο τραπέζι του διαλόγου:

-Το νέο σύστημα αξιολόγησης του μαθητή (εξετάσεις τετραμήνων)
-Η εγκατάσταση των κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας
-Το συνταξιοδοτικό
-Η μη έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων
 
Κατά τη συζήτηση, η οργάνωση των εκπαιδευτικών κατέθεσε τις απόψεις της, για το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροέδρων, ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας.
 
 
«Η γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ παρουσίασε τα προβλήματα που εντόπισε το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, στον Υπουργό Παιδείας και αναμένει από τον ίδιο να δώσει λύση στους προβληματισμούς μας», σημείωσε ο κ. Χατζησάββας.
 
Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, σημείωσε πως ενημερώθηκαν και για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, στις 3 Οκτωβρίου, για τα κλιματιστικά.
 
«Ο υπουργός Παιδείας, μας ενημέρωσε για τη συνάντηση που έγινε και ανέφερε πως αναμένει να τον ενημερώσουν οι ειδικοί για τις απόψεις τους επί του θέματος. Αναμένουμε να μας πει τους σχεδιασμούς και τους προγραμματισμούς του».
 
Όσο αφορά το συνταξιοδοτικό και το νομοσχέδιο για τις πρόωρες αφυπηρετήσεις, ο κ. Χατζησάββας τόνισε πως ο Κώστας Χαμπιαούρης τους διαβεβαίωσε πως θα επικοινωνήσει με τον υπουργό Οικονομικών, ώστε να προωθήσει το συντομότερο το νομοσχέδιο στη Βουλή για νομοτεχνικό έλεγχο.
 
Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε, επίσης, πως θα αναλάβει πρωτοβουλία και θα καλέσει τους εμπλεκόμενους για συζήτηση, ώστε να δοθούν λύσεις για να μην παρουσιαστεί ξανά το φαινόμενο να γίνονται διορισμοί, μετακινήσεις, τοποθετήσεις μέχρι τον Οκτώβριο.
 
Κόκκινο πανί παραμένει ο Νικηφόρου
Κληθείς να σχολιάσει αν υπήρξε κάποια αλλαγή στη στάση της οργάνωσης προς τον πρόεδρο των οργανωμένων γονιών, Κυριάκο Νικηφόρου, ο κ. Χατζησάββας σημείωσε πως η στάση τους δεν άλλαξε και η ΟΕΛΜΕΚ δεν θα παραστεί σε καμιά συνάντηση που θα είναι παρών και ο κ. Νικηφόρου.

Οι σχέσεις της οργάνωσης, ωστόσο, με τα υπόλοιπα μέλη της Συνομοσπονδίας παραμένουν πολύ καλές.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας