Οζερσάι: Κρίσιμες οι «προεδρικές» του 2020

Οι «προεδρικές εκλογές» του 020 είναι ένα κρίσιμο σημείο καμπής κι αυτό πρέπει να γίνει καλά αντιληπτό, ανέφερε ο Κουντρέτ Οζερσάι ο οποίος δήλωσε πως έχει αποφασίσει ακόμα αν θα είναι υποψήφιος ή όχι.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του σε εκπομπή στον «Μπαϊράκ» ο κ. Οζερσάι είπε ότι «συνεχίζουμε την αξιολόγηση. Προσωπικά εγώ και το κόμμα μου δεν έχουμε αποφασίσει. Σφυγμομετρούμε τις προσδοκίες των πολιτών, την ευαισθησία, την τάση και την κατεύθυνση του τ/κ λαού. Όλα αυτά θα μας επηρεάσουν στην λήψη της απόφασής μας».
 
Ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού και «υπέξ» ανέφερε ότι θα αξιολογήσει κατά πόσο μπορεί να προσφέρει περισσότερα μέσω μιας θέσης στο «κοινοβουλευτικό» σύστημα ή σε μια θέση στο «προεδρικό». Είναι ένα κρίσιμο σημείο οι «προεδρικές» του 2020, σημείωσε.
 
Κληθείς να σχολιάσει την έκκληση του ΓΓ του ΚΕΕ, Ερσάν Σανέρ για «ενότητα στα δεξιά», ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει συμφωνία στο περιεχόμενο, εξηγώντας ότι το συμφέρον της «χώρας» μπορούν να επιτευχθούν με την ενότητα σε μια ξεκάθαρη πολιτική και όχι οπωσδήποτε με ενότητα στα δεξιά.
 
Στο μεταξύ σε τηλεοπτική εκπομπή χθες βράδυ στο ιδιωτικό κανάλι Ντιαλόγκ και σε ερώτηση εάν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος ο ίδιος και ο «πρωθυπουργός» και πρόεδρος του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ, ο κ. Οζερσάι απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση η «κυβέρνηση» θα διαλυθεί.
 
Ο επανεκλεγείς άνευ ανθυποψηφίου στην προεδρία του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν σε εκπομπή σττην τηλεόραση Γκεντς αναφέρθηκε επίσης στις «προεδρικές» λέγοντας ότι κάποιοι λένε πως δεν πρέπει για την θέση αυτή να είναι υποψήφιοι νέοι άνθρωποι. Η «προεδρία» δεν είναι θέση για συνταξιοδοτηθεί κανείς από αυτή, είναι ένας «θεσμός», ο πιο γνωστός, η πιο περίοπτη θέση, έχει ορισμένες σοβαρές αρμοδιότητες και απαιτεί πολύ δουλειά, ανέφερε ο κ. Ερχιουρμάν, το κόμμα του οποίου θα αποφασίσει εντός του μήνα για τις «προεδρικές εκλογές», με τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες να θεωρούν βέβαιη την υποψηφιότητα του Τουφάν Ερχιουρμάν.
 
Το συμβούλιο κεντρικής διοίκησης, που εκλέγηκε από το εκλογικός συνέδριο της περασμένης Κυριακής θα εκλέξει με την σειρά του την κομματική βουλή, το ανώτατο κομματικό όργανο του ΡΤΚ, την ερχόμενη εβδομάδα, Δευτέρα ή Τρίτη, όπως διευκρίνισε ο κ. Ερχιουρμάν.
 
Το θέμα των «προεδρικών εκλογών» αναμένεται να απασχολήσει το ΡΤΚ μετά την σύνθεση όλων των οργάνων του.
(

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα