Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα για το Βαρώσι, αναφέρει το «υπεξ» στα κατεχόμενα

Οι εργασίες της «κυβέρνησης» στο θέμα των Βαρωσίων θα συνεχισθούν με αποφασιστικότητα, αναφέρει σε ανακοίνωση το «υπεξ» στα κατεχόμενα, υποστηρίζοντας ότι «η ε/κ ηγεσία μάταια προσπαθεί να διαφυλάξει το στάτους κβο».
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το «υπεξ» σχολίαζε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη συζήτηση στο ΣΑ του ΟΗΕ για τις τουρκικές κινήσεις στα Βαρώσια. Οι αποφάσεις που έλαβε η «κυβέρνηση» σχετικά με την περίκλειστη πόλη συνεχίζονται λαμβάνοντας υπόψη τα δικαιώματα των βακούφικων και των παλαιών ιδιοκτητών, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, προστίθεται.
 
Αναφέρεται σε μια νέα προσπάθεια της ε/κ ηγεσίας να προβάλει και πάλι εμπόδια – όπως λέει – ενώ οι εργασίες καταγραφής συνεχίζονται και υποστηρίζει ότι η συζήτηση στο ΣΑ του ΟΗΕ για το θέμα που έγινε με πρωτοβουλία των Ε/κ, «εξυπηρετεί το στάτους κβο με αυτή την απόφαση που επαναλαμβάνει αποφάσεις οι οποίες δεν είναι δεσμευτικές».
 
Μια από τις αποφάσεις που αναφέρονται, συνεχίζει το «υπεξ», περιέχονταν σε διάφορα πακέτα ΜΟΕ τα οποία η ε/κ πλευρά απέρριψε και τα ακύρωσε. Με αυτή την προσπάθεια, αναφέρεται,  η ε/κ ηγεσία το μόνο που  κατορθώνει είναι να επιτυγχάνει την συνέχιση του στάτους κβο.
 
Επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για μια απόφαση της «κυβέρνησης» που θα αναβιώσει τα Βαρώσια, τα οποία «είναι ένα μέρος που εγκαταλείφθηκε στην μοίρα του λόγω της αδιάλλακτης στάσης της ε/κ ηγεσίας εδώ και 45 χρόνια και πως το «υπεξ», το οποίο έχει αναλάβει τον συντονισμό της απόφασης που είχε λάβει το «υπουργικό συμβούλιο», θα συνεχίσει αυτές τις εργασίες με αποφασιστικότητα.
 
Σε μια περίοδο που στην επικαιρότητα βρίσκεται το θέμα της πραγματοποίησης μιας άτυπης πενταμερούς διάσκεψης με την συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών ώστε να διαφανεί εάν υπάρχει ή όχι ένα κοινό όραμα για τη λύση του Κυπριακού, αναφέρει το «υπεξ», δεν θεωρεί σωστό στην εν λόγω ανακοίνωση του ΣΑ του ΟΗΕ (για τα Βαρώσια) να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένο μοντέλο λύσης.
 
Η λύση που θα βρεθεί στο Κυπριακό, σε ποιά βάση θα τύχει διαπραγμάτευσης; Αυτό είναι κάτι που πλευρές μόνο με τη συγκατάθεση των περιοχών θα καθοριστεί, καταλήγει η ανακοίνωση του «υπεξ».

Δειτε Επισης

Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα