Κυριακή 9 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Άρχισε ο παγκύπριος οδικός έρανος για τους καρκινοπαθείς

  09/10/2019 17:58
Άρχισε ο παγκύπριος οδικός έρανος για τους καρκινοπαθείς

Άρχισε ο παγκύπριος οδικός έρανος για τους καρκινοπαθείς

  09/10/2019 17:58
Με το σύνθημα «Μαζί στη ζωή», ξεκίνησε σήμερα οδικός έρανος, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ).
 
Ο οδικός έρανος διοργανώνεται από τον ΠΑΣΥΚΑΦ για 28η συνεχή χρονιά και έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις υπηρεσίες και τα προγράμματα του Συνδέσμου, καθώς και την οικονομική ενίσχυσή τους για συνέχιση, εξέλιξη και συνεχή αναβάθμιση.
 
Το 2018 οι υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες 6.668 ασθενών και των συγγενών τους μέσα από 49.078 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια.  Όλη αυτή η προσφορά καλύπτεται από ένα προϋπολογισμό της τάξεως των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Ο οικονομικός στόχος της φετινής εκστρατείας είναι μισό εκατομμύριο ευρώ και αυτό το ποσό μπορεί να επιτευχθεί αν ο καθένας εισφέρει τουλάχιστον 2 ευρώ.
 
Κατά τη σημερινή έναρξη της εκστρατείας επισκέφτηκαν το Περίπτερο του ΠΑΣΥΚΑΦ, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, έξω από το Debenhams Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρ Χριστίνα Γιαννάκη, εκπρόσωποι των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, εκπρόσωπος του Δήμου Λευκωσίας, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ο Δήμαρχος Κυθρέας Πέτρος Καρεκλάς, και άλλα σύνολα και οργανισμοί, οι οποίοι κατέθεσαν εισφορά .
 
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ Δρ. Άννα Αχιλλεούδη, σε δηλώσεις της είπε ότι η πρόληψη είναι το κλειδί της επιτυχίας για όλα, αλλά παράλληλα η υποστήριξη των ατόμων που έχουν μια εμπειρία είναι πάρα πολύ σημαντική και επίσης πολλών προβλημάτων που μπορεί να προκύπτουν μέσα από αυτή την εμπειρία.
 
«Έτσι, πιστεύουμε ότι με την εκστρατεία μας αυτή θα καλύψουμε το στόχο μας που είναι το μισό εκατομμύριο, ώστε και αυτό με τη σειρά του να καλύψει αρκετά πράγματα και ανάγκες που έχουμε. Σίγουρα, η θέση της πολιτείας είναι πάρα πολύ σημαντική και βεβαίως, η υποστήριξη και η προσπάθεια να είναι κοντά μας το Υπουργείο Υγείας με φαρμακευτική και θεραπευτική αντιμετώπιση είναι πολύ σημαντική και τους ευχαριστούμε για αυτό. Σίγουρο, όμως, ο οβολός της πολιτείας πρέπει να πολύ ψηλότερος από το 7% που είναι σήμερα στο σύνολο των δαπανών μας που είναι τριάμισι εκατομμύρια», πρόσθεσε.
 
Η κα. Αχιλλεούδη ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που είναι στις διάφορες θέσεις, όπως και τους υποστηρικτές και χορηγούς.
 
Η Πρέσβειρα του ΠΑΣΥΚΑΦ Ευρυδίκη Θεοκλέους, σε δήλωση της είπε ότι «βρίσκομαι εδώ, πιστή στο ραντεβού που δίνουμε κάθε χρόνο στην έναρξη του οδικού εράνου, στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης του ΠΑΣΥΚΑΦ και είναι σημαντικό πραγματικά να αγκαλιάσει όλος ο κόσμος αυτή την προσπάθεια, ώστε να πετύχουμε το στόχο που είναι το μισό εκατομμύριο ευρώ, ένα σημαντικό ποσό που θα επιτρέψει στον ΠΑΣΥΚΑΦ να συνεχίσει να προσφέρει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του δωρεάν, όπως πάντα, και τα προγράμματα του».
 
«Πιστεύω ότι ο κόσμος της Κύπρου αποδεικνύει κάθε χρόνο ότι όλοι μαζί μπορούμε, ότι η αγάπη είναι αυτή που υπερισχύει πάντα και αυτό είναι και το μήνυμα μας. Τα €2 που ζητάμε στον οδικό έρανο είναι ένα μικρό ασήμαντο ποσό που όμως αν το δώσει ο καθένας από εμάς, μπορούμε πραγματικά να αγγίξουμε το στόχο μας και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ένα μεγάλο μπράβο από εμένα ακόμα μια φορά στην κα. Αχιλλεούδη, στον ΠΑΣΥΚΑΦ, στους εθελοντές μας», συμπλήρωσε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας