Σε κίνδυνο η ζωή μαθητή με εγκεφαλική παράλυση λόγω περικοπών

Σε κίνδυνο βρίσκεται η ζωή 13χρονου μαθητή, ο οποίος φοιτά στην έκτη τάξη δημοτικού σχολείου στη Λευκωσία και αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας . Όπως ενημερώθηκε η οικογένεια του από το σχολείο, πλέον το παιδί θα μοιράζεται τον συνοδό του με άλλο μαθητή.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα « Ο Φιλελεύθερος», μετά από αυτή την εξέλιξη, η οικογένεια του παιδιού εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός, αφού το παιδί θα είναι ασυνόδευτο για κάποια διαστήματα.
 
Όπως ανέφερε ο πατέρας του, Θεοφάνης Ανδρέου το παιδί αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας. Έχει μερική εγκεφαλική παράλυση, σοβαρά κινητικά προβλήματα, μαθησιακά προβλήματα, φέρει βαλβίδα υδροκεφάλου ενώ έχει υποβληθεί και σε πολλές εγχειρήσεις στον εγκέφαλο και στο αριστερό χέρι. Ο 13χρονος φέρει νάρθηκα στο αριστερό πόδι, έχει επιληψία και δεν μπορεί να αυοεξυπηρετείται ακόμα και για τις πιο βασικές του ανάγκες στο σχολείο.
 
Τα πολλαπλά προβλημάτων που αντιμετωπίζει το δεκατριάχρονο παιδί, επιβεβαιώνει και ο παιδονευροχειρούργος που  τον εγχείρησε επτά φορές και ο οποίος τονίζει πως  χρήζει συνεχούς συνοδείας, αφού  κινδυνεύει η ζωή του.
 
Σοβαρές καταγγελίες
Ο πατέρας του παιδιού καταγγέλλει επίσης ότι, παρότι ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας, εντούτοις δεν έλαβε ποτέ επίσημη ενημέρωση για το θέμα του συνοδού του παιδιού του. Υποστηρίζει μάλιστα ότι το αρμόδιο Υπουργείο λειτουργεί «παράνομα και ανήθικα και με προφανή προκατάληψη στα παιδιά με ειδικές ανάγκες». Ο Θεοφάνης Ανδρέου προτίθεται, να καταγγείλει την Κυπριακή Δημοκρατία στον ΟΗΕ για ρατσισμό έναντι σε παιδί με ειδικές ανάγκες και να αποστείλει επιστολή στη Επίτροπο Προστασίας για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
 
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές του Υπουργείου Παιδείας, η Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εξέτασε την υπόθεση του παιδιού και έκρινε πως με τους δύο συνοδούς που υπάρχουν στο σχολείο, μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των μαθητών που χρειάζονται.
 

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών