Η… λογική πίσω από το «κέρφιου ανηλίκων» μέχρι τις οκτώ-Σκέψεις να επεκταθεί

Να επεκτείνει την πρόταση του και στις υπόλοιπες οργανωμένες δραστηριότητες των παιδιών και των εφήβων, για απαγόρευση μαθημάτων μετά τις οκτώ το βράδυ σκέφτεται ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης.
 
Ο κ. Χατζηγιάννης τόνισε πως στη σημερινή εποχή τα παιδιά μας βασανίζονται και κακοποιούνται από τα πολλά φροντιστήρια και τις πολλές δραστηριότητες και θα πρέπει με Νόμο να διασφαλισουμε πως θα έχουν τη δυνατότητα να κοιμούνται εννέα με δέκα ώρες ημερησίως.
 
Για αυτό το λόγο ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ εξέφρασε την πρόθεση η τροποποιητική πρόταση Νόμου που κατέθεσε από κοινού με τον συνάδελφο του Γιώργο Κάρουλλα και αφορά τις σχολές χορού να διευρυνθεί και σε άλλες δραστηριότητες των παιδιών αλλά και σε φροντιστήρια.
 
Υπενθυμίζεται πως η αρχική πρόταση που κατατέθηκε αφορά μόνο τις σχολές έντεχνου χορού και εισηγούνται απαγόρευση μαθημάτων χορού μετά τις 8:00 το βράδυ σε ανήλικα άτομα με αιτιολογία, την ασφάλεια των ανήλικων προσώπων.
 
«Οφείλουμε να πάψουμε να εθελοτυφλούμε ως προς τον χαμένο χρόνο των παιδιών μας και να αρχίσουμε να ιεραρχούμε ανάλογα με τις δραστηριότητές τους, ανάλογα με την ηλικία, τα ενδιαφέροντα και τις γνώσεις τους. Τα παιδιά μας είναι κακοποιημένα και φτάνουν σπίτι τα μεσάνυχτα αφού πάνε από το ένα φροντιστήριο στην άλλη δραστηριότητα», είπε μιλώντας στην μεσημεριανή εκπομπή του Άλφα, ο κ. Χατζηγιάννης.
 
Σε ερώτηση του Ανδρέα Κημήτρη για το πως διασφαλίζεται ότι τα παιδιά εκείνες τις ώρες θα κοιμούνται, ο Κυριάκος Χατζηγιάννης υπέδειξε πως «είναι δικαίωμα των παιδιών πως θα κινούνται εκείνες τις ώρες. Εμείς λέμε ότι οι οργανωμένες δραστηριότητες θα πρέπει να τελειώνουν στις οκτώ το βράδυ», χαρακτηρίζοντας μάλιστα το θέμα ως τεράστιο κεφάλαιο, ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια και υγεία των παιδιών.
 
Υπενθυμίζεται πως στην εν λόγω τροποποίηση Νόμου που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΔΗΣΥ αντέδρασαν οι σχολές μέλη του Συνδέσμου Χορού Κύπρου.
 
«Ο λόγος για τον οποίο αναγκάζονται τα παιδιά να έρχονται στα μαθήματα χορού πιο αργά και οι δάσκαλοι χορού να μένουν στην εργασία τους μέχρι και μετά τις οκτώ το βράδυ, είναι ακριβώς το πιεστικό πρόγραμμα των εξωσχολικών μαθημάτων που υποβάλλουμε τα παιδιά μας, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα. Αν το σύστημα παιδείας μας ήταν υγιές δεν θα χρειαζόντουσαν περαιτέρω ώρες απασχόλησης σε φροντιστήρια  ενίσχυσης  μαθημάτων, αφού ήδη έχουν ξοδέψει για αυτά, 6 ώρες ημερησίως στο σχολείο. Άρα πιστεύουμε ότι το πρόβλημα ξεκινά από εκεί», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν.
 
Θεωρούμε επίσης, αναφέρει ο Σύνδεσμος Χορού, ότι στην Κύπρο αφήνουμε όλη την καλλιτεχνική εκπαίδευση των παιδιών μας σαν τελευταίο μέλημα, και αν και εφόσον βρεθούν ώρες για να γίνει, ενώ σε όλες τις πιο αναπτυγμένες, όσον αφορά την παιδεία, χώρες από τις οποίες θέλουμε να παίρνουμε παραδείγματα, υπάρχει η αντίληψη ότι η ενασχόληση των παιδιών με τα καλλιτεχνικά, τον χορό, την μουσική, την γυμναστική κτλ., είναι προς όφελος της υγείας και της σωστής ανάπτυξης της προσωπικότητας τους.
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία