Μετά τα περί βίτσας σκέφτονται… επιδρομή έξω από την Αρχιεπισκοπή οι εκπαιδευτικοί

Τα επόμενα βήματα μετά το σάλο που ξέσπασε με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της παιδείας, αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.
 
Μεταξύ των μέτρων που εξετάζουν οι εκπαιδευτικοί, είναι και εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από την Αρχιεπισκοπή στη Λευκωσία στις 13 Νοεμβρίου, ανήμερα δηλαδή της ονομαστικής εορτής του προκαθήμενου της εκκλησίας. Υπενθυμίζεται ότι την συγκεκριμένη ημέρα τα σχολεία παραμένουν κλειστά.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ Φίλιο Φυλακτού, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του Alpha, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα συνεδριάσουν από κοινού τις επόμενες ημέρες για να εξετάσουν πως θα διαχειριστούν την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου.
«Υπάρχουν πολιτισμένοι τρόποι για να συζητάμε τα προβλήματα μας και έχουμε κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε για ζητήματα που αφορούν τη δουλειά μας. Πατερναλιστικές συμβουλές δεν δεχόμαστε από κανένα», πρόσθεσε ο Φίλιος Φυλακτού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξω φρενών με τον Αρχιεπίσκοπο οι εκπαιδευτικοί-Τον καλούν να ανακαλέσει
 
Όσο αφορά τον τρόπο αντίδρασης των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο Φίλιος Φυλακτού εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς το ποιος θα είναι αυτός τελικά χωρίς όμως να αποκλείει την εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αρχιεπισκοπή. Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, ωστόσο, επανέλαβε την έκκληση των εκπαιδευτικών οργανώσεων προς τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο για να ανακαλέσει τις δηλώσεις του για τους εκπαιδευτικούς.
 
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Σημερινή», την περασμένη Κυριακή, ο Αρχιεπίσκοπος, εξέφρασε τη θλίψη του γιατί όπως είπε, «μερικοί είναι οκνηροί και λυπάμαι γιατί δεν θέλουν να δουλέψουν ως πνευματικοί άνθρωποι.
 
«Τα παιδιά, με την επανάληψη μαθαίνουν. Όταν άκουσα προχθές ότι σκοπεύουν να κατέλθουν σε απεργία, απόρησα. Στην εποχή μας κάναμε απεργία μόνο για εθνικούς λόγους, όχι γιατί διαφωνούμε με κάποια μαθήματα. Για μένα είναι βίτσα που θέλουν, είναι ντροπή. Που φθάσαμε. Να μένουμε αγράμματοι; Αυτό θέλουμε»;
 
Οι συγκεκριμένες δηλώσεις εξόργισαν τους εκπαιδευτικούς με αρκετούς από αυτούς να ζητούν από τις οργανώσεις τους άμεσα μέτρα, ούτως ώστε να ανακαλέσει τις δηλώσεις του, με κάποιους μάλιστα να ζητούν την παραίτησή του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επίθεση ΑΚΕΛ σε Αρχιεπίσκοπο-«Προσβολές, αλαζονεία, ετσιθελισμός και περιφρόνηση»
 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη