Διαδήλωση για διάσωση του πλανήτη την Παρασκευή- Κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν

H Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (Ο.Π.Ο.Κ.) καλεί τις πέραν των 20 ανεξάρτητων περιβαλλοντικών οργανώσεων και κινημάτων - μελών της και περιβαλλοντικούς φορείς με τους οποίους συνεργάζεται, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να στηρίξουν έμπρακτα τη Διαδήλωση για το Κλίμα που συνδιοργανώνει μαζί με άλλους φορείς και μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, στη Λευκωσία.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την απόφαση έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή της Ο.Π.Ο.Κ., ανταποκρινόμενη θετικά στο παγκόσμιο κάλεσμα για «Γενική Απεργία Υπέρ της Κλιματικής Δικαιοσύνης και Ενάντια στον Αφανισμό».
 
Προστίθεται ότι οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν η ώρα 5.30 μ.μ. έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στην οδό Χαράλαμπου Μούσκου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας όπου θα υπάρχει μουσική / ενημέρωση.
 
Η εκδήλωση εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των παγκόσμιων κινητοποιήσεων για το κλίμα για τη σωτηρία του Πλανήτη και αποτελεί συνέχεια της μεγάλης εκδήλωσης που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή στη Λευκωσία το Youth for Climate Cyprus.
 
«Η ΟΠΟΚ, διαπιστώνοντας ότι ως Κύπρος τα όσα κάναμε για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, απέχουν πολύ από τους στόχους που έθεσε η Συμφωνία των Παρισίων  για διατήρηση της αύξησης της θερμοκρασίας κάτω του του 1.5 °C, καλεί την κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει τις πολιτικές της και να υλοποιήσει όλα εκείνα τα μέτρα που έχουν συζητηθεί και αποφασιστεί μέσα στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων για ανακοπή των κλιματικών αλλαγών» συμπληρώνεται.
 
Εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της και για την επιδείνωση των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών προβλημάτων στον τόπο μας, η Ομοσπονδία καλεί τους πολίτες  να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους αξιώνοντας τη λήψη μέτρων ανακοπής της κλιματικής αλλαγής. Αύριο ίσως να είναι αργά.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου
Τη σημασία πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε η Κασσιανίδου στα εγκαίνια έργου Πύλης Πάφου
Η θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τις πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού-«Σε εξέλιξη θέσπιση νόμου»
Αυξήθηκαν και στα κατεχόμενα οι «παράνομοι μετανάστες»
Μ. Ευαγγέλου: Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση
Σωρεία αδυναμιών και παραλήψεων εντόπισε για το Υπουργείο Γεωργίας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας ο ΠτΔ-Έρχεται σειρά νομοθετημάτων
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»