Μέτρα ασφαλείας για τους μαθητές ζητούν από τους διευθυντές οι Οργανωμένοι Γονείς

Να λάβουν μέτρα οι διευθυντές για την ασφάλεια των μαθητών, ζητούν οι Οργανωμένοι Γονείς.
 
Σε ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει πως σύμφωνα με το νόμο, υπεύθυνος για την ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών είναι ο διευθυντής της κάθε σχολικής μονάδας και «ως εκ τούτου καλούμε τους διευθυντές, σε συνεργασία με τους καθηγητικούς συλλόγους, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των μαθητών μέχρι τη λήξη της στάσης εργασίας των εκπαιδευτικών».
 
«Ως Οργανωμένοι Γονείς σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Εκφράζουμε όμως την αντίθεσή μας να χρησιμοποιούνται τα παιδιά και να χάνεται πολύτιμος διδακτικός χρόνος (ενώ διαμαρτυρόμαστε ότι ο χρόνος δεν επαρκεί) προς ικανοποίηση των όποιων αιτημάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση:
«Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ θα προβούν σε μονόωρη στάση εργασίας στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.
 
Η ΟΕΛΜΕΚ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, την 1η διδακτική περίοδο (7:30-8:15πμ). Όσοι γονείς/κηδεμόνες μεταφέρουν τα παιδιά τους με το προσωπικό τους αυτοκίνητο, καλό θα είναι να τα μεταφέρουν στα σχολεία μετά τις 8:15πμ.
 
Επισημαίνουμε ότι οι σχολικές διαδρομές των λεωφορείων θα πραγματοποιηθούν κανονικά το πρωί και τα παιδιά που χρησιμοποιούν τα σχολικά λεωφορεία θα βρίσκονται στο σχολείο τους στις 7:30πμ.
 
Τονίζουμε ότι ο κατά νόμο υπεύθυνος για την ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών σε κάθε σχολική μονάδα είναι ο διευθυντής. Ως εκ τούτου καλούμε τους διευθυντές, σε συνεργασία με τους καθηγητικούς συλλόγους, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των μαθητών μέχρι τη λήξη της στάσης εργασίας των εκπαιδευτικών.
 
Η ΟΛΤΕΚ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, την 3η διδακτική περίοδο. Η μεταφορά των μαθητών δεν επηρεάζεται. Καλούμε όμως ξανά τους διευθυντές να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των παιδιών κατά την περίοδο αυτή.
 
Ως Οργανωμένοι Γονείς σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Εκφράζουμε όμως την αντίθεσή μας να χρησιμοποιούνται τα παιδιά και να χάνεται πολύτιμος διδακτικός χρόνος (ενώ διαμαρτυρόμαστε ότι ο χρόνος δεν επαρκεί) προς ικανοποίηση των όποιων αιτημάτων».
 

Δειτε Επισης

Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων