Πέμπτη 24 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μέτρα ασφαλείας για τους μαθητές ζητούν από τους διευθυντές οι Οργανωμένοι Γονείς

  23/09/2019 16:13
Μέτρα ασφαλείας για τους μαθητές ζητούν από τους διευθυντές οι Οργανωμένοι Γονείς

Μέτρα ασφαλείας για τους μαθητές ζητούν από τους διευθυντές οι Οργανωμένοι Γονείς

  23/09/2019 16:13
Να λάβουν μέτρα οι διευθυντές για την ασφάλεια των μαθητών, ζητούν οι Οργανωμένοι Γονείς.
 
Σε ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει πως σύμφωνα με το νόμο, υπεύθυνος για την ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών είναι ο διευθυντής της κάθε σχολικής μονάδας και «ως εκ τούτου καλούμε τους διευθυντές, σε συνεργασία με τους καθηγητικούς συλλόγους, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των μαθητών μέχρι τη λήξη της στάσης εργασίας των εκπαιδευτικών».
 
«Ως Οργανωμένοι Γονείς σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Εκφράζουμε όμως την αντίθεσή μας να χρησιμοποιούνται τα παιδιά και να χάνεται πολύτιμος διδακτικός χρόνος (ενώ διαμαρτυρόμαστε ότι ο χρόνος δεν επαρκεί) προς ικανοποίηση των όποιων αιτημάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση:
«Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ θα προβούν σε μονόωρη στάση εργασίας στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.
 
Η ΟΕΛΜΕΚ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, την 1η διδακτική περίοδο (7:30-8:15πμ). Όσοι γονείς/κηδεμόνες μεταφέρουν τα παιδιά τους με το προσωπικό τους αυτοκίνητο, καλό θα είναι να τα μεταφέρουν στα σχολεία μετά τις 8:15πμ.
 
Επισημαίνουμε ότι οι σχολικές διαδρομές των λεωφορείων θα πραγματοποιηθούν κανονικά το πρωί και τα παιδιά που χρησιμοποιούν τα σχολικά λεωφορεία θα βρίσκονται στο σχολείο τους στις 7:30πμ.
 
Τονίζουμε ότι ο κατά νόμο υπεύθυνος για την ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών σε κάθε σχολική μονάδα είναι ο διευθυντής. Ως εκ τούτου καλούμε τους διευθυντές, σε συνεργασία με τους καθηγητικούς συλλόγους, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των μαθητών μέχρι τη λήξη της στάσης εργασίας των εκπαιδευτικών.
 
Η ΟΛΤΕΚ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, την 3η διδακτική περίοδο. Η μεταφορά των μαθητών δεν επηρεάζεται. Καλούμε όμως ξανά τους διευθυντές να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των παιδιών κατά την περίοδο αυτή.
 
Ως Οργανωμένοι Γονείς σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Εκφράζουμε όμως την αντίθεσή μας να χρησιμοποιούνται τα παιδιά και να χάνεται πολύτιμος διδακτικός χρόνος (ενώ διαμαρτυρόμαστε ότι ο χρόνος δεν επαρκεί) προς ικανοποίηση των όποιων αιτημάτων».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας