Στήνουν στον τοίχο τον Χαμπιαούρη οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

Καζάνι που βράζει είναι ο τομέας της παιδείας, με τις ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων να στήνουν στον τοίχο τον υπουργό Παιδείας, έπειτα από τις δηλώσεις του για ταλαιπωρία των μαθητών και τον γονιών.
 
Ο Φίλιος Φυλακτού αντεπιτίθεται και δηλώνει στον REPORTER πως τους πρώτους που ταλαιπωρεί το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας είναι τους εκπαιδευτικούς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επανήλθε με νέα πυρά προς την Κυβέρνηση ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ-«Αίθουσες, θερμοκήπια…»

«Την αποκλειστική ευθύνη για την ταλαιπωρία των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών την έχει το Υπουργείο Παιδείας, που αντί να βοηθά τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους, τους δυσκολεύει».
 
Ο κ. Φυλακτού, σχολιάζοντας τη δήλωση του Κώστα Χαμπιαούρη να χαμηλώσουν οι τόνοι, σημείωσε πως η φράση αυτή πρέπει να έχει περιεχόμενο και ουσία και να μην λέγεται απλά για εντυπώσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλείδωσε στη στάση εργασίας και η ΠΟΕΔ, αποφασισμένοι οι εκπαιδευτικοί
 
«Αυτό που παρατηρούμε είναι πως αγνοούνται οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, επιχειρούνται διασπαστικοί τακτικισμοί, ενώ λαμβάνονται με προχειρότητα αποφάσεις, οι οποίες αγνοούν τις αποφάσεις των επιτροπών και των αρμοδίων», κατέληξε ο Φίλιος Φυλακτού.

«Ο υπουργός πρέπει να προβεί στις δέουσες
ενέργειες να αποκλιμακώσει την ένταση»
Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι η ΟΛΤΕΚ είναι πρωτίστως ενοχλημένη από την απαξίωση που υφίσταται από τον Υπουργό Παιδείας τόσο σαν Οργάνωση όσο και σαν βαθμίδα εκπαίδευσης.
 
«Ενδεικτικού αυτού, είναι ότι ο Υπουργός ούτε καν μπήκε στο κόπο να απαντήσει οποιαδήποτε από τις επιστολές που του έχουμε αποστείλει διαχρονικά. Η ΟΛΤΕΚ πάντα έχει μια υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση και έτσι θα συνεχίσει ώστε να εκτονωθεί η κρίση. Πιστεύουμε, όμως, ότι είναι ο Υπουργός που πρέπει να προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε να αποκλιμακώσει την ένταση, την οποία ο ίδιος έχει πυροδοτήσει», κατέληξε.
 
«Δεν ανεβάζουμε εμείς τους τόνους»
Δεν είναι η ΟΕΛΜΕΚ που ανεβάζει τους τόνους, αλλά άλλοι τους ανεβάζουν με τη ρητορική που αναπτύσσουν, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας.

Αναφορικά με σημερινές δηλώσεις στην Πάφο του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος απηύθυνε έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς όπως χαμηλώσουν οι τόνοι και να προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου, ο κ. Χατζησάββας είπε: «Δεν είμαστε εμείς που ανεβάζουμε τόνους. Άλλοι ανεβάζουν με τη ρητορική που αναπτύσσουν».
 
«Θα βρεθούν λύσεις για όλα τα θέματα που μας απασχολούν»
Υπενθυμίζεται πως, το πρωί, ο υπουργός Παιδείας προέβη σε δηλώσεις και απηύθυνε έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς όπως χαμηλώσουν οι τόνοι και να προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο κάλεσμα Χαμπιαούρη σε εκπαιδευτικούς, έκκληση για να χαμηλώσουν οι τόνοι

Ο Κώστας Χαμπιούρης, αναφερόμενος στην κρίση στην παιδεία είπε πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι «θα βρεθούν λύσεις για όλα τα θέματα που μας απασχολούν».

Ερωτηθείς αν το λυπεί το γεγονός της εξαγγελθείσας απεργίας των εκπαιδευτικών και ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί δεν αποτράπηκε, ο κ. Χαμπιαούρης είπε πως αποτελεί δικαίωμα του καθενός να κατέλθει σε απεργία και να πάρει τα δικά του μέτρα.

Διευκρίνισε ωστόσο, πως αυτοί που ταλαιπωρούνται είναι οι ίδιοι οι μαθητές,οι γονείς και η κοινωνία και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να χαμηλώσουν τους τόνους και να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
 
 

Δειτε Επισης

Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή