Στα πρόθυρα κατάρρευσης η Thomas Cook

Αίτημα προς τη βρετανική κυβέρνηση για δάνειο οικονομικής διάσωσης υπέβαλε η παλαιότερη εταιρεία οργανωμένων ταξιδιωτικών πακέτων Thomas Cook, που βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Οι πιστώτριες τράπεζες έχουν πει ότι η βρετανική εταιρεία πρέπει να βρει 200 εκατομμύρια λίρες επιπροσθέτως των 900 εκατομμυρίων που είχαν εξασφαλιστεί από την κινεζική Fosun για να είναι εξασφαλισμένη σε περίπτωση που χρειαστεί πρόσθετα χρήματα κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών  

Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της. Πηγές κοντά στην εταιρεία λένε ότι υπάρχει σοβαρή προοπτική κρατικής επέμβασης, ωστόσο σε αντίστοιχες πρόσφατες περιπτώσεις η βρετανική κυβέρνηση επέλεξε να μην αναμιχθεί.

Μια πιθανή κατάρρευση της εταιρείας θα δημιουργούσε αβεβαιότητα και ταλαιπωρία για τους περίπου 600.000 πελάτες της που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διακοπές με κάποιο από τα πακέτα της Thomas Cook. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1841, απασχολεί 22.000 υπαλλήλους, 9.000 εκ των οποίων στη Βρετανία. Εξυπηρετεί 19 εκατομμύρια πελάτες ετησίως σε 16 χώρες.

Σε περίπτωση κατάρρευσης της Thomas Cook, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας έχει καταρτίσει σχέδια για τη μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού Βρετανών από την εκκένωση της Δουνκέρκης, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δειτε Επισης

Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων