Παρουσιάστηκαν νέες συνταγές με Κολοκάσι στο 43ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού Σωτήρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ το 43ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού Σωτήρας το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Σωτήρας σε συνεργασία με την τοπική οργάνωση παραγωγών.
 
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου, περισσότεροι από τέσσερεις χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περισσότερες από δέκα παραδοσιακές αλλά και εναλλακτικές συνταγές με βάση το Κολοκάσι Σωτήρας από διακεκριμένους σεφ, καθώς και άλλα εδέσματα με βάση το τοπικό προϊόν της Σωτήρας.
 
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Ναυτιλίας ενώ μεταξύ άλλων στο Φεστιβάλ παρευρέθηκαν, ανάμεσα σε άλλους, η Πρέσβειρα της Πορτογαλίας, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, οι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες της ελεύθερης Αμμοχώστου και Βουλευτές.
 
Στον χαιρετισμό της η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου ανέφερε ότι τόσο το Υφυπουργείο όσο και η Κυβέρνηση επικροτούν και ενθαρρύνουν τέτοιες δράσεις και εκδηλώσεις οι οποίες προβάλλουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας, ενώ συμβάλλουν στην επιμόρφωση των ντόπιων και των ξένων επισκεπτών με τα παραδοσιακά μας προϊόντα.
 
Από πλευράς του ο Δήμαρχος Σωτήρας, Γεώργιος Τάκκας επεσήμανε το γεγονός ότι ο Δήμος Σωτήρας τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί εμφανείς και ελπιδοφόρες αλλαγές προς την ανάπτυξη. Αλλαγές που επωφελούν το βιοτικό επίπεδο των δημοτών, που συμβάλλουν στην τοπική αλλά και στην εθνική οικονομία και ενθαρρύνουν την προοπτική για ευημερία σε μια κοινότητα η οποία τα προηγούμενα χρόνια ήταν αποκλειστικά και μόνον εξαρτημένη από την αγροτική παραγωγή.
 
Επισημαίνεται ότι τα τοπικά προϊόντα της Σωτήρας Κολοκάσι Σωτήρας και Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας έχουν κατοχυρωθεί το 2016 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Προϊόντα με Ονομασία Προέλευσης ενώ ο Δήμος Σωτήρας σε συνεργασία με την οργάνωση παραγωγών προχωρούν σε μεγάλες εκστρατείες προώθησης στο εξωτερικό καθώς και σε συμφωνίες για διάθεση σε γνωστές αλυσίδες υπεραγορών.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη