Ενισχύεται η συνεργασία στον τομέα της υγείας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας της Ελλάδας Βασίλη Κικίλια είχε σήμερα, στην Αθήνα, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου κατά την οποία τέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στη διακρατική συμφωνία για διαπραγμάτευσης κοινών τιμών για τα καινοτόμα φάρμακα για την Ηπατίτιδα Γ’, αλλά και στην επανεκκίνηση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
 
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την υποδοχή, σημειώνοντας ότι η συνάντηση «ήταν μια ευκαιρία να γνωριστούμε, να θέσουμε κάποιες παραμέτρους και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου».
 
Ο Υπουργός επεσήμανε ότι θα προχωρήσουν τάχιστα οι διεργασίες για επανεκκίνηση της συνεργασίας των δύο χωρών με το Ισραήλ, σε θέματα υγείας, όπως η εκπαίδευση, η χιαστί μεταμόσχευση και άλλα. «Θέσαμε ένα χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση θεμάτων που εκκρεμούσαν εδώ και αρκετό καιρό», πρόσθεσε ο κ. Ιωάννου.
 
Με τη σειρά του, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι με τον Κύπριο ομόλογό του είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πολύ σημαντικά ζητήματα για την Ελλάδα και την Κύπρο στον τομέα της Υγείας, «με κορυφαίο όλων την επανεκκίνηση της τριμερούς μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.
 
«Φιλοδοξούμε μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ να δρομολογήσουμε τη διαδικασία ανταλλαγής τεχνογνωσίας, τεχνολογίας της υγείας και την περαιτέρω δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών», είπε.
 
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι συζητήθηκαν επιπρόσθετα «θέματα κοινής διαπραγμάτευσης σε τιμές φαρμάκων και διαπιστώσαμε πως υπάρχει συναντίληψη στον τρόπο αντιμετώπισής τους. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων