Ενημερώνει τους γονείς ο Χαμπιαούρης για τη στάση εργασίας της ΠΟΕΔ

Ενημερώνει τους γονείς για την στάση εργασίας της ΠΟΕΔ, την ερχόμενη Δευτέρα το Υπουργείο Παιδείας και τους καλεί να οργανώσουν το πρόγραμμα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Κλείδωσε στη στάση εργασίας και η ΠΟΕΔ, αποφασισμένοι οι εκπαιδευτικοί

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο, αναφέρει ότι «η ΠΟΕΔ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 07:30 μέχρι και τις 08:25».
Όπως εξηγεί «ως αποτέλεσμα της στάσης αυτής, προτρέπονται οι γονείς όπως οργανώσουν το, πρόγραμμά τους ανάλογα καθώς από τις 07:30 μέχρι και τις 08:25 δεν θα υπάρχει, επιτήρηση των παιδιών από τους/τις εκπαιδευτικούς».
 
Ακολουθεί η ΟΕΛΜΕΚ
Την ίδια ώρα, μονόωρη στάση εργασίας αποφάσισε την περασμένη Τρίτη και η ΟΕΛΜΕΚ, για την ερχόμενη Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Εξήγγειλε και επίσημα τη μονόωρη στάση εργασίας η ΟΕΛΜΕΚ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση η στάση εργασίας θα γίνει την πρώτη διδακτική περίοδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως αναφέρει, για σειρά προβλημάτων, «για τα οποία έχουν αποκλειστική ευθύνη το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και η Κυβέρνηση».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ, η συνεδρία του ΚΔΣ, «εξέτασε τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η βεβιασμένη και πρόχειρη εφαρμογή του νέου τρόπου αξιολόγησης των μαθητών/τριών, η οποία ξεκίνησε με τεράστια κενά, ασάφειες, όπως προκύπτουν και από τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΠΑΝ, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί ούτε τα στοιχειώδη από το ΥΠΠΑΝ για μια τέτοια αλλαγή».
 
Ταυτόχρονα, το ΚΔΣ, κάνει λόγο για «συνεχιζόμενο εμπαιγμό εκατοντάδων εκπαιδευτικών που, οχτώ χρόνια μετά την ψήφιση του Νόμου 113(1)2011 με τον οποίο καταργήθηκε η παροχή συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων στους εκπαιδευτικούς και στους δημόσιους υπαλλήλους που μονιμοποιήθηκαν κατά ή μετά την 1η Οκτωβρίου του 2011, εργάζονται ή/και αφυπηρέτησαν χωρίς συνταξιοδοτικά ωφελήματα».
 
Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, «καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στην Κυβέρνηση για τη μη υλοποίηση των επανειλημμένων δεσμεύσεων που ανέλαβε την τελευταία οχταετία για την επίλυση αυτού του σοβαρότατου προβλήματος, καθώς και για τη μη τήρηση των διαδοχικών χρονοδιαγραμμάτων που η ίδια έθετε, με τελευταίο παράδειγμα την 15η Σεπτεμβρίου», σημειώνει η ανακοίνωση.
 
Προσθέτει ότι καταγράφηκαν, επίσης, «οι εντελώς ακατάλληλες συνθήκες μέσα στις οποίες ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά, εξαιτίας τις απουσίας κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας».
 
«Η απάθεια του ΥΠΠΑΝ μπροστά στο συγκεκριμένο πρόβλημα που αναμένεται να επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής και η απροθυμία του να δρομολογήσει λύσεις είναι το λιγότερο απαράδεκτη» επισημαίνει το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ.
 
Διαπιστώνει, τέλος, «ότι μέχρι και σήμερα παρουσιάζονται ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες» αναφέροντας ότι «η μη έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων σε σχέση με τις πολλές και συνεχείς μετακινήσεις των καθηγητών, επενεργεί αρνητικά σε βάρος των καθηγητών, των μαθητών καθώς επίσης και στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων».
 
Στις 26 Σεπτεμβρίου η στάση εργασίας της ΟΛΤΕΚ
Στο μεταξύ μονόωρη στάση εργασίας αποφάσισε χθες και το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΤΕΚ, σε έκτακτη συνεδρία του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Εξήγγειλε απεργιακά μέτρα και η ΟΛΤΕΚ, στα άκρα οι σχέσεις καθηγητών-γονέων
 
Η οργάνωση των καθηγητών Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης αποφάσισε να προχωρήσει σε μονόωρη στάση εργασίας, στις 26 Σεπτεμβρίου, στην σύσκεψη που είχε η Γραμματεία της Οργάνωσης.
 
Ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας, αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισαν να εξαγγείλουν και αυτοί απεργιακά μέτρα.
 
Σύμφωνα με τον κ. Λυσάνδρου οι λόγοι που προχωρούν σε απεργιακά μέτρα είναι τέσσερις:
  • Οι εξετάσεις τετραμήνων
  • Το συνταξιοδοτικό
  • Οι αποφάσεις της ΜΕΠΕΥ που δεν εφαρμόζονται
  • Η μη έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων
     

Δειτε Επισης

Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία