Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με τριμελή Υπουργική Επιτροπή για τον δρόμο αεροδρομίου-Έζουσας

Συγκεκριμένη πρόταση από τριμελή Υπουργική Επιτροπή αναμένει το ΕΒΕ Πάφου για τον δρόμο αεροδρομίου – Έζουσας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ανδρέα Δημητριάδη.
 

Ο κ. Δημητριάδης είπε πως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου θα έχει συνάντηση στις 27 Σεπτεμβρίου με τριμελή Υπουργική Υπιτροπή στην Πάφο για το θέμα του δρόμου και εκεί αναμένεται να κατατεθεί από την Υπουργική Επιτροπή συγκεκριμένη πρόταση επί του θέματος.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως έγιναν συντονιστικές ενέργειες τριών Υπουργείων Γεωργίας, Συγκοινωνιών και Εσωτερικών υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας Κώστα Καδή με στόχο την επίλυση του θέματος με τη συμμετοχή της Επιτροπής Περιβάλλοντος και του Τμήματος Θήρας.
 
Ύστερα από ενημέρωση της οποίας έτυχε, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, συζητήθηκε συγκεκριμένη πρόταση, την οποία αναμένουν να ακούσουν στην επικείμενη συνάντηση, ώστε να διαφανεί, όπως είπε, αν θα είναι βιώσιμη ή όχι.
 
Ευελπιστούμε συνέχισε, σε μια οριστική επίλυση του προβλήματος, ώστε να επιλυθεί το θέμα της κατασκευής του δρόμου αεροδρομίου – Έζουσας που εκκρεμεί για δεκαετίες. Ο κ. Δημητριάδης αναφέρει πως στόχος της συνάντησης είναι η επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος της κατασκευής ενός έργου υποδομής με μεγάλη σημασία για τον τόπο, η υλοποίηση του οποίου καθυστερεί "αδικαιολόγητα και υπερβολικά".
 
Επεσήμανε επίσης πως το  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου βρίσκεται σε θέση αναμονής, να ακούσει την πρόταση του κράτους, προσθέτοντας πως πρέπει το θέμα, το οποίο διαιωνίζεται για δεκαετίες, να λήξει.
 
Σημειώνεται πως το έργο σήμερα είναι ημιτελές.
 
Ο κ. Δημητριάδης είπε ακόμη, πως το ΕΒΕ Πάφου σε συνεργασία με τους βουλευτές της Επαρχίας Πάφου, έχουν ζητήσει συνάντηση και  με τον Υφυπουργό Τουρισμού για την ερχόμενη Τρίτη, ώστε να εξεταστούν τα θέματα της κατασκευής της Μαρίνας στα Πότιμα, της προβλήτας αλλά και θέματα πτήσεων Πάφου – Αθήνας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου