Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Κέντρο Μελετών Τ. Παπαδόπουλος

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και του Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.
 
Το Μνημόνιο που είναι το πρώτο που υπέγραψε το Κέντρο με ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κύπρου, υπεγράφη σε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Καθηγητή Νίκο Καρτακούλλη και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, Πάνο Παπαδόπουλο.
 
Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι το μνημόνιο αποσκοπεί στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των δύο οργανισμών στο πεδίο της επιστημονικής έρευνας και μελέτης της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας και προβλέπει τη διοργάνωση κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, τη συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια και άλλες συναφείς δραστηριότητες.
 
Αναφερόμενος στο Μνημόνιο, ο Καθ. Καρτακούλλης επισήμανε πως πρόκειται για εξαιρετική πρωτοβουλία, με προοπτική σε βάθος χρόνου. Τόνισε πως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να ευοδωθούν οι στόχοι αυτής της συνεργασίας.
 
Με τη σειρά του, ο κ. Πάνος Παπαδόπουλος εγκωμίασε την υπογραφή του Μνημονίου, αποκαλώντας το «τιμητικό» για το Κέντρο και τόνισε πως είναι το πρώτο που υπογράφει το Κέντρο με ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κύπρου. Ανέφερε επίσης πως ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε τάξει ως έναν από τους σκοπούς του την προώθηση της εκπαίδευσης στην Κυπριακή Δημοκρατία, υποδεικνύοντας πως παρέλαβε, κατά την Προεδρία του, την Κύπρο με ένα πανεπιστήμιο και την παρέδωσε με έξι.
 
 Ως πρώτη κοινή εκδήλωση των δύο οργανισμών έχει οριστεί η διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου με θέμα τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, που καθόρισαν την πολιτειακή υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αφορμή τη συμπλήρωση, φέτος, εξήντα χρόνων από την  υπογραφή τους. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 8-9 Νοεμβρίου 2019, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και σε αυτό θα συμμετάσχουν εκλεκτοί πανεπιστημιακοί και ερευνητές από την Κύπρο και την Ελλάδα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν πρωτότυπες ερευνητικές συμβολές.

Δειτε Επισης

Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας