Κλείδωσε στη στάση εργασίας και η ΠΟΕΔ, αποφασισμένοι οι εκπαιδευτικοί

Μετά την απόφαση της ΟΛΤΕΚ να προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα, και η ΠΟΕΔ επικύρωσε την απόφαση για μονόωρη στάση εργασίας, την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, με το συντριπτικό 93,7%.
 
Παράλληλα, ο εκπαιδευτικός κόσμος εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης των δασκάλων για κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων.
 
Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.
 
Εξήγγειλε απεργιακά μέτρα και η ΟΛΤΕΚ
Μονόωρη στάση εργασίας αποφάσισε και το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΤΕΚ, σε σημερινή έκτακτη συνεδρία της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξήγγειλε απεργιακά μέτρα και η ΟΛΤΕΚ, στα άκρα οι σχέσεις καθηγητών-γονέων 

Η οργάνωση των καθηγητών Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μονόωρη στάση εργασίας, στις 26 Σεπτεμβρίου, στην σύσκεψη που είχε η Γραμματεία της Οργάνωσης.
 
Ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας, αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισαν να εξαγγείλουν και αυτοί απεργιακά μέτρα.
 
Σύμφωνα με τον κ. Λυσάνδρου οι λόγοι που προχωρούν σε απεργιακά μέτρα είναι τέσσερις:
  • Οι εξετάσεις τετραμήνων
  • Το συνταξιοδοτικό
  • Οι αποφάσεις της ΜΕΠΕΥ που δεν εφαρμόζονται
  • Η μη έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοίγουν τον χορό των μέτρων οι μαθητές, σέρνουν συρτάκι οι εκπαιδευτικοί

Δεν μπήκαν στις αίθουσες οι μαθητές, στο πλευρό τους η ΟΕΛΜΕΚ
Η καθολική συμμετοχή των μαθητών στη σημερινή αποχή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι το Υπουργείο Παιδείας «όχι μόνο δεν αφουγκράστηκε τους μαθητές και την ΠΣΕΜ, αλλά και ότι προχωρά με ένα εγκληματικό μέτρο για την παιδεία του τόπου», αναφέρει η ΠΣΕΜ, σε ανακοίνωση της.
 
Η ΠΣΕΜ χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν στη δίωρη αποχή από τα μαθήματα που πραγματοποιήθηκε σήμερα και προσθέτει ότι το 90% των μαθητών Λυκείων και Τεχνικών σχολών, συμμετείχαν στην αποχή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας.
 
«Οι μαθητές δεν είναι διασπασμένοι όπως κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν, αλλά ενωμένοι ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο. Με βάση και τη μαζική συμμετοχή στη σημερινή αποχή, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε όλα τα απαραίτητα βήματα για να τροποποιηθεί η νομοθεσία και να ανακληθούν μια και καλή οι εξετάσεις ανά τετράμηνο. Να ανακληθεί αυτό το εγκληματικό μέτρο που ήδη από τις πρώτες μέρες φάνηκε ότι θα δημιουργήσει τεράστιο άγχος και πίεση στους μαθητές», σημειώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καζάνι που βράζει η παιδεία-Απεργούν οι εκπαιδευτικοί, φωνάζουν οι γονείς

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει πως οι απόλυτες θέσεις αλλά και η εν γένει στάση του Υπουργείου Παιδείας δεν υποβοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων στον χώρο της Εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξήγγειλε και επίσημα τη μονόωρη στάση εργασίας η ΟΕΛΜΕΚ

Επίσημα, με ανακοίνωση του Κεντρικού Διοικητικού της Συμβουλίου, που συνήλθε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, η Οργάνωση Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΕΛΜΕΚ), εξαγγέλλει μονόωρη στάσης εργασίας, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, την 1η διδακτική περίοδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως αναφέρει, για σειρά προβλημάτων, «για τα οποία έχουν αποκλειστική ευθύνη το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και η Κυβέρνηση».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ, η συνεδρία του ΚΔΣ, «εξέτασε τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η βεβιασμένη και πρόχειρη εφαρμογή του νέου τρόπου αξιολόγησης των μαθητών/τριών, η οποία ξεκίνησε με τεράστια κενά, ασάφειες, όπως προκύπτουν και από τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΠΑΝ, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί ούτε τα στοιχειώδη από το ΥΠΠΑΝ για μια τέτοια αλλαγή».

Στα άκρα οι σχέσεις καθηγητών-γονέων 

Παράλληλα, εμπόλεμη είναι η κατάσταση στον τομέα της παιδείας, με τους καθηγητές και τους γονείς να ανταλλάζουν συνεχώς πυρά.

Μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευση, Κυριάκου Νικηφόρου, για την μονόωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών, η οργάνωση των καθηγητών αποφάσισε να διακόψει κάθε επαφή με τους γονείς, λόγω της προσβλητικής και απαξιωτικής συμπεριφοράς του Κυριάκου Νικηφόρου. 

Είδε τους οργανωμένους γονείς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τους Προέδρους των Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης κ. Σωτήρη Χριστοφή και κ. Κυριάκο Νικηφόρου, αντίστοιχα, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Νικηφόρου δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι «η συνάντηση διεξήχθη σε ένα αρκετά φιλικό και καλό κλίμα, και πλέον γνωρίζουμε ο ένας τις θέσεις του άλλου».

Πρόσθεσε ότι «συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν την Παιδεία, από τη δημοτική μέχρι και τη μέση εκπαίδευση».
Σε ερώτηση ο κ. Νικηφόρου είπε ότι θα έχουν επίσης κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας αύριο το πρωί για θέματα αξιολόγησης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως «ο Πρόεδρος δέχθηκε σε συνάντηση τους Προέδρους ων Συνομοσπονδιών Γονέων, άκουσε τις παρατηρήσεις τους, τις εισηγήσεις και θέσεις τους, τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια που κάνουν και υπογράμμισε ότι ο ίδιος, η Κυβέρνηση και οι οργανωμένοι γονείς είμαστε σίγουρα στην ίδια πλευρά, προσπαθώντας όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αλλά και για τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου.

Και μπροστά στις ανησυχίες που εκφράστηκαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέληση της Κυβέρνηση να προχωρήσει με βάση την εκπαιδευτική πολιτική που έχει και που εδώ και μερικά χρόνια μεταρρυθμίζει προς το καλύτερο το δημόσιο σχολείο, αλλά και για να εφαρμοστούν οι σχετικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί».

Δειτε Επισης

Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί