Πέμπτη 2 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Φοιτητής από την Κύπρο ανάμεσα στους εκατό νέους που πήραν «Πράσινο Εισιτήριο»

  18/09/2019 16:45
Φοιτητής από την Κύπρο ανάμεσα στους εκατό νέους που πήραν «Πράσινο Εισιτήριο»

Φοιτητής από την Κύπρο ανάμεσα στους εκατό νέους που πήραν «Πράσινο Εισιτήριο»

  18/09/2019 16:45
Οι φοιτητές Αλέξανδρος Νικολάου από την Κύπρο και Σταμάτης Ψαρουδάκης από την Ελλάδα είναι ανάμεσα στους εκατό νέους από όλον τον κόσμο, οι οποίοι πήραν το «Πράσινο Εισιτήριο» από τα Ηνωμένα Έθνη και θα ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν  στη Σύνοδο Κορυφής της Νεολαίας για το Κλίμα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC) στη  Σύνοδο θα συμμετάσχουν νέοι ηγέτες, που θα παρουσιάσουν  τις λύσεις τους σε  διεθνές επίπεδο και θα συζητήσουν απευθείας με αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις για το καθοριστικό αυτό ζήτημα.
 
Οι νέοι ηγέτες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της Συνόδου των νέων στη Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Δράση που έχει συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, επίσης στη Νέα Υόρκη.
 
Οι εκατό νέοι που έλαβαν το «Πράσινο Εισιτήριο» του ΟΗΕ, επελέγησαν από  μία ομάδα περισσότερων από 7000  νέων από 18 – 29 ετών  με κριτήριο τη δέσμευσή τους και τις δράσεις τους  για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, προστίθεται.
 
Ανάμεσα στους εκατό που θα ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη είναι και ο Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ Αλέξανδρος Νικολάου από την Κύπρο και ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Σταμάτης Ψαρουδάκης από την Ελλάδα.
 
Ο Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συνεχάρη τους εκατό νέους κάνοντας έκκληση στους νέους σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν τη Σύνοδο διαδικτυακά  και να γίνουν οι οδηγοί της κλιματικής δράσης στις χώρες τους.
 
Οι νέοι άνθρωποι ανοίγουν το δρόμο για την κλιματική δράση,  είπε η απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ για τη Νεολαία Jayathma Wickramanayake. «Η Σύνοδος Νεολαίας για το Κλίμα θα αποτελέσει την ισχυρή παγκόσμια πλατφόρμα για νέους ηγέτες από όλο τον κόσμο να πάρουν τη θέση που τους αξίζει και να δημιουργήσουν θετικές λύσεις για το κλίμα», πρόσθεσε.
 
Στη Σύνοδο Κορυφής της Νεολαίας για το Κλίμα θα συμμετάσχουν νέοι ακτιβιστές, καινοτόμοι, επιχειρηματίες και φορείς αλλαγής που συμμετέχουν  στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας