Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου το Σχέδιο δωρεάν σήμανσης και εγγραφής σκύλων

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2019 θα συνεχιστεί Σχέδιο Δωρεάν Σήμανσης και Εγγραφής Σκύλων, αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
 
Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Γεωργίας αναφέρει ότι η σήμανση διενεργείται στα Επαρχιακά Κτηνιατρικά Γραφεία και Σταθμούς από το προσωπικό των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 8:30 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.
 
Κατά την προσέλευσή τους για σήμανση των σκύλων τους, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους και συμπληρωμένο το έντυπο σήμανσης των ζώων τους.
 
Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις που κάποιος προσκομίζει για σήμανση ζώο που ανήκει σε άλλον, πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα του προσώπου που είναι ή θα είναι ο κηδεμόνας του ζώου, καθώς και ενυπόγραφη εξουσιοδότησή του, για να καταστεί δυνατή σήμανση του ζώου του εκ μέρους του. 
 
Επιπλέον της δράσης αυτής, έχουν προγραμματιστεί επί τόπου επισκέψεις του προσωπικού των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών σε κοινότητες-κόμβους για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν να σημάνουν τα ζώα τους.
 
Οι επισκέψεις αυτές διευθετούνται κατόπιν συνεννόησης των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών με την αντίστοιχη επαρχιακή οργάνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κύπρου και τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Έχει αρχίσει, επίσης, η παραχώρηση  μέσων σήμανσης προς τις  φιλοζωικές οργανώσεις που έχουν υπό τη φροντίδα τους αδέσποτους σκύλους.
 
Για τον σκοπό αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενες φιλοζωικές οργανώσεις όπως επικοινωνήσουν με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, δηλώνοντας τον αριθμό των σκύλων που επιθυμούν να σημάνουν καθώς και τον ιδιώτη κτηνίατρο με τον οποίο θα συνεργαστούν για τη σήμανση των ζώων τους.
 
Το Σχέδιο Δωρεάν Σήμανσης και Εγγραφής Σκύλων άρχισε την 1η Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2019.  Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι όπως προσέλθουν στα πιο κάτω Επαρχιακά Γραφεία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για να επωφεληθούν της δωρεάν σήμανσης των σκύλων τους.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις