Κυριακή 12 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αρχίζουν τον Οκτώβριο οι εργασίες αποκατάστασης στο τείχος Γκουερίνι

  16/09/2019 16:44
Αρχίζουν τον Οκτώβριο οι εργασίες αποκατάστασης στο τείχος Γκουερίνι

Αρχίζουν τον Οκτώβριο οι εργασίες αποκατάστασης στο τείχος Γκουερίνι

  16/09/2019 16:44
Αρχίζουν τον Οκτώβριο οι εργασίες αποκατάστασης του τείχους Γκουερίνι, μέρος του οποίου κατέρρευσε τον περασμένο Ιούλιο στην κατεχόμενη Λευκωσία, στο σημείο όπου βρίσκεται το «προεδρικό».
 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση του «προεδρικού» αναφέρεται ότι ολοκληρώθηκε η προετοιμασία σε συνεργασία με την Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά και την UNDP για την αποκατάσταση της κατάρρευσης του τείχους που σημειώθηκε στις 26 Ιουλίου και προκηρύχθηκαν προσφορές.
 
Ο τ/κ συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής, Αλί Τουντζάι ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές προετοιμασίες και το δεύτερο στάδιο ήταν η ταξινόμηση των πετρών που θα χρησιμοποιηθούν ώστε η αποκατάσταση να είναι όσο πιο πιστή στο αυθεντικό τείχος, ενώ θα γίνει ένα καινούργιο σύστημα αποστράγγισης των νερών, που ήταν ένας από τους πιο σοβαρούς λόγους που οδήγησαν στην κατάρρευση του τείχους.
 
Ο κ. Τουντζάι ανέφερε επίσης ότι έχει γίνει ανάλυση και μελέτη των πετρών του τείχους Γκουερίνι και του εδάφους ώστε να μπορέσουν να διαφυλάξουν την ιστορική ιδιαιτερότητά του, όπως έχουν γίνει και ευαίσθητες τοπογραφικές μελέτες.
 
Ο κ. Τουντζάι είπε ότι οι μελέτες που έγιναν από όλους τους ειδικούς έχουν ολοκληρωθεί, όπως και η προετοιμασία των αναγκαίων στοιχείων για την αποκατάσταση του τείχους που κατέρρευσε, ο διαγωνισμός για προσφορές  προκηρύχθηκε και στις 30 Σεπτεμβρίου θα αξιολογηθούν οι προτάσεις που θα κατατεθούν. Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, είπε, θα υπογραφούν και τα συμβόλαια με την εταιρεία που θα έχει κερδίσει την προσφορά, ώστε οι εργασίες αποκατάστασης να ξεκινήσουν αμέσως μετά.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας