Εγκαινιάσθηκε από τον Κωνσταντίνο Πετρίδη το μουσείο Στατού - Αγίου Φωτίου

Τα εγκαίνια του μουσείου πολιτιστικής κληρονομιάς της κοινότητας Στατος- Άγιος Φώτιος τέλεσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης. 

Σε χαιρετισμό του ο κ. Πετρίδης είπε πως το μουσείο είναι σημείο αναφοράς για την κοινότητα. Το μουσείο περιλαμβάνει εκτός από τις αίθουσες με τα εκθέματα, βιβλιοθήκη και αίθουσα εκδηλώσεων.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό ταμείο αγροτικής ανάπτυξης της ΕΕ, από εθνικούς πόρους και το κοινοτικό συμβούλιο Στατού - Αγίου Φωτίου και κόστισε 850 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι γίνεται προσεκτική επιλογή των έργων που χρηματοδοτούνται. Πρόκειται, σημείωσε, για ένα έργο που θα προσφέρει πολλά στην κοινότητα Στατού - Αγίου Φωτίου. Αναμένεται, πρόσθεσε, να ακολουθήσει ο εξωραϊσμός της πλατείας και η κατασκευή πάρκου.  Επίσης, ο κ. Πετριδης είπε ότι η πολιτεία είναι έτοιμη να βοηθήσει το πλάνο της κοινότητας για δημιουργία υποδομών που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.   

Ο κοινοτάρχης Στατού – Αγίου Φωτίου, Μιχάλης Κίμωνος, ευχαρίστησε όλους όσοι πίστεψαν στο όραμα για τη δημιουργία του μουσείου, προσφέροντας γνώσεις και εμπειρίες και το εμπλούτισαν με δωρεές αντικειμένων.

Η έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, χαρακτήρισε πολύ αξιόλογο το έργο που μαζί με άλλα σημεία αναφοράς στην κοινότητα και στην γύρω περιοχή μπορεί να προσελκύσει κόσμο στην κοινότητα. 

Τις ευχαριστίες τους στην κοινότητα εξέφρασαν ο γιος του αείμνηστου μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, Δημήτρης Κυριακίδης, και ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αριστοδήμου, εκ μέρους της οικογένειας του τέως Αρχιεπίσκοπου Κύπρου. Στο μουσείο είναι αφιερωμένες δυο από τις ενότητες στον μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Α`.  

Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα, Σπύρος Ζαγάρης, ενώ προηγήθηκε αγιασμός από τον Επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Δειτε Επισης

Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo