Τρίτη 12 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Καμία αλλαγή στον νόμο του ΓΕΣΥ δεν θα δεχθεί το ΑΚΕΛ

  14/09/2019 19:06
Καμία αλλαγή στον νόμο του ΓΕΣΥ δεν θα δεχθεί το ΑΚΕΛ

Καμία αλλαγή στον νόμο του ΓΕΣΥ δεν θα δεχθεί το ΑΚΕΛ

  14/09/2019 19:06
Σαφές μήνυμα πως δεν πρόκειται να συνηγορήσει σε αλλαγές στη νομοθεσία για το ΓΕΣΥ έστειλε το ΑΚΕΛ.
 
Όπως δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός του Εκπρόσωπος Γιώργος Λουκαϊδης,  οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα καθοριστικές για την πορεία του ΓΕΣΥ, ενόψει της εφαρμογής της β’ φάσης που αφορά στην ενδονοσοκομειακή περίθαλψη.
 
«Η κυπριακή κοινωνία –εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, χρόνιοι ασθενείς, ευάλωτες ομάδες- ήδη αντιλαμβάνονται πόσο αναγκαία και πολύτιμη ήταν η εισαγωγή και εφαρμογή του ΓΕΣΥ, με το καθολικό, κοινωνικά αλληλέγγυο και μονοασφαλιστικό του χαρακτήρα. Το ΓΕΣΥ έχει αγκαλιαστεί από την κοινωνία και σταδιακά δυναμώνει. Ασφαλώς προβλήματα υπάρχουν, αλλά αυτά πρέπει και μπορούν να ξεπεραστούν», σημείωσε.
 
«Ως σοβαρότερη πρόκληση παραμένει η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, με ευθύνες της κυβέρνησης ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη, ο δημόσιος τομέας υγείας, o οποίος θα έπρεπε εξ υπαρχής να είναι έτοιμος να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του ΓΕΣΥ», πρόσθεσε.
 
Από την άλλη, τόνισε ο κ. Λουκαϊδης, ως μεγαλύτερος κίνδυνος για το ΓΕΣΥ παραμένουν «τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που ακόμη επιδιώκουν τον εκτροχιασμό του ΓΕΣΥ μέσω ορισμένων πολιτικών ηγεσιών».
 
«H αποφασιστικότητα του ΑΚΕΛ και άλλων δυνάμεων και κοινωνικών φορέων επέβαλε και διασφάλισε τον κοινωνικό χαρακτήρα του ΓΕΣΥ. Επειδή από το προεδρικό δόθηκε η εικόνα ότι ο ΠτΔ παρέπεμψε την ηγεσία του ΠΙΣ στα κόμματα, θέλουμε εκ νέου να υπογραμμίσουμε ότι ως ΑΚΕΛ δεν θα δεχθούμε καμιά αλλαγή στο νόμο και τους κανονισμούς για το ΓΕΣΥ που θα δημιουργεί ασθενείς πολλών ταχυτήτων στη  βάση των οικονομικών δυνατοτήτων τους και θα αναιρεί την ισότιμη πρόσβαση τους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εντός ΓΕΣΥ», υπογράμμισε.
 
Παραμένουμε ταυτόχρονα δεσμευμένοι να στηρίξουμε κάθε διεκδίκηση του ιατρικού κόσμου και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων που δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στο ΓΕΣΥ, υπό τη σαφή προϋπόθεση ότι αυτές θα κινούνται εντός του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου του ΓΕΣΥ και θα ικανοποιούν εύλογες και δικαιολογημένες ανησυχίες τους, κατέληξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας