Σειρά συναντήσεων για τα κλιματιστικά και το συνταξιοδοτικό θα έχουν οι εκπαιδευτικοί

Σειρά συναντήσεων θα πραγματοποιήσουν την Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ για συζήτηση διαφόρων ζητημάτων, όπως το θέμα των κλιματιστικών, των αλλόγλωσσων μαθητών, του συνταξιοδοτικού και της παραχώρησης από τα κρατικά πανεπιστήμια αδιάθετων θέσεων σε προπτυχιακά προγράμματα σε υποψήφιους φοιτητές, με βάση διεθνείς εξετάσεις.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας είπε ότι οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις θα έχουν το πρωί της Δευτέρας συνάντηση με την ΠΑΣΥΔΥ και το Σύνδεσμο Αστυνομίας Κύπρου.
 
Η συνάντηση, συνέχισε, έχει οριστεί για τις 09:00, με θέμα συζήτησης το Συνταξιοδοτικό που αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς και κρατικούς υπάλληλους .
 
Ανέφερε, επίσης, ότι στις 11 το πρωί της Δευτέρας οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις θα συναντηθούν με το ΑΚΕΛ, με το οποίο θα συζητήσουν το συνταξιοδοτικό και τις ενέργειες των δύο δημόσιων πανεπιστημίων να εισάγουν φοιτητές με διεθνείς εξετάσεις.
 
Ακολούθως, είπε ο κ. Χατζησάββας, οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν κοινή συνάντηση, κατά την οποία θα συζητήσουν διάφορα ζητήματα που παρουσιάζονται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπως τα κλιματιστικά και οι αλλόγλωσσοι μαθητές.
 
Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι στις 15:00 θα συνέλθει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ , το οποίο θα ασχοληθεί μεταξύ άλλων με τη νέα μορφή αξιολόγησης των μαθητών, «για την οποία υπάρχουν έντονοι προβληματισμοί με βάση τα όσα αναγράφονται στην εγκύκλιο που έχει αποστείλει το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για το θέμα τούτο».
 
Ερωτηθείς για το πόρισμα σε σχέση με το περιστατικό με την μαθήτρια που φορούσε μαντήλα, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι «αναμένουμε και εμείς με αγωνία το πόρισμα και σίγουρα η οργάνωση μας θα τοποθετηθεί».

Δειτε Επισης

Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά