Εξωτερική εμφάνιση και οικονομική κατάσταση τα κυρίαρχα στοιχεία για τη ρητορική μίσους στους νέους

Η εξωτερική εμφάνιση και η οικονομική κατάσταση, φαίνεται να αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία για τη ρητορική μίσους μεταξύ των νέων ανθρώπων στην Κύπρο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης δραστηριοτήτων του ερευνητικού προγράμματος Erasmus + MATE.
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα μέσω του τμήματος Δημόσιας Επικοινωνίας, κύριος στόχος της πρώτης περιόδου ήταν ο εντοπισμός των συνηθέστερων μορφών ρητορικής μίσους διαδικτυακά (online) και στη καθημερινή ζωή (offline) στις έξι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, την Κύπρο, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Σουηδία.
 
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, σε δείγμα 217 φοιτητών, οι συνηθέστερες μορφές ρητορικής μίσους μεταξύ των νέων ανθρώπων στην Κύπρο, είναι η φυλή και εθνότητα, η εξωτερική εμφάνιση, η κοινωνικοοικονομική τάξη και οι πολιτικές θέσεις.
 
Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, προστίθεται, τα περιστατικά ρητορικής μίσους στην καθημερινότητα τον φοιτητών εκτός διαδικτύου, είναι συχνότερα σε σύγκριση με το όταν βρίσκονται στο διαδίκτυο, ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία τους, οι φοιτητές θεωρούν πως με τη χρήση ρητορικής μίσους "εκφράζονται ελεύθερα".
 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως, τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι τα άτομα ψηλού εισοδηματικού επιπέδου, ανεξαρτήτως φυλής και σεξουαλικού προσανατολισμού, είναι λιγότερο πιθανόν να δεχτούν ρητορική μίσους.
 
Το πρόγραμμα ΜΑΤΕ υλοποιείται στο πλαίσιο των ερευνητικών προγραμμάτων Erasmus+ με συντονιστή την MMC Κύπρου και στοχεύει στην ανάπτυξη διαπολιτισμικών δεξιοτήτων για ημεδαπούς και αλλοδαπούς φοιτητές και στην καταπολέμηση των διακρίσεων και της ρητορικής μίσους.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας