Πυρά δημοτικής ομάδας ΔΗΣΥ Λακατάμιας για την αύξηση του φόρου ακινήτων

Την έντονη διαφωνία της με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λακατάμιας γι’ αύξηση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας εκφράζει η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ Λακατάμιας, τονίζοντας πως η ίδια καταψήφισε την αύξηση και καλώντας τους τους δημότες Λακατάμιας να ζητήσουν να πληρώσουν τη φορολογία τους με βάση τις εκτιμήσεις του 2018 και όχι του 2013, όπως είναι η απόφαση του Κτηματολογίου κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού και δημοσίευσης στη Επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας.
 
Σε ανοικτή επιστολή της, η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ, διαμηνύοντας πως δεν είναι εποχή αυξήσεων στις φορολογίες, υπενθυμίζει ότι πρόσφατα το κράτος, όχι μόνο δεν αύξησε τη φορολογία ακίνητης ιδιοκτησίας, αλλά την κατάργησε εντελώς.
 
Η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ καλεί τους δημότες Λακατάμιας να ζητήσουν να πληρώσουν τη φορολογία τους με βάση τις εκτιμήσεις του 2018 και όχι του 2013, όπως είναι η απόφαση του Κτηματολογίου κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού και δημοσίευσης στη Επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας .
 
Καλεί επίσης τη δήμαρχο και το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο, όπως ανακαλέσουν την προηγούμενη απόφασή τους για αύξηση του συντελεστή φορολογίας από 1,6 %  σε 2,24%. Να σημειωθεί πως η αύξηση αυτή ανέρχεται σε 34%.
 
Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την επιστολή της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ Λακατάμιας:
 
«Μετά από σχετικά δημοσιεύματα για τον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας στο Δήμο Λακατάμιας και την απάντηση που έδωσε η Δήμαρχος κ. Φωτούλα Χ ’Παπά, η Δημοτική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού Λακατάμιας, είναι αναγκασμένη να πει στους δημότες την πραγματική αλήθεια.
 
Απόφαση, για αύξηση του συντελεστή φορολογίας, πράγματι πάρθηκε κατά τη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19/06/19. Στη συνεδρία αυτή η Δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ καταψήφισε την αύξηση. Τώρα είναι εποχές μειώσεων φορολογιών κι όχι αυξήσεων. Τούτο όμως δεν μας ξενίζει.
 
Το υπό τη δήμαρχο του ΑΚΕΛ δημοτικό συμβούλιο κ. Φωτούλα Χ ‘Παπά στα 2 ½ χρόνια θητείας του, αύξησε τη φορολογία σκυβάλων 2 φορές, τη φορολογία επιχειρήσεων. Εκτός τούτων έγιναν και πάρα πολλές έμμεσες φορολογίες που δεν είναι του παρόντος να αναφερθούν.
 
Η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο γνώριζαν ότι το κράτος προέβαινε σε νέες εκτιμήσεις των περιουσιών. Όφειλαν λοιπόν να περιμένουν να γίνουν οι νέες εκτιμήσεις και μετά να προβούν σε νέες φορολογίες.
 
Επειδή όμως επίσης γνώριζαν από πριν ότι οι εκτιμήσεις θα ήταν πιο χαμηλές, σκόπιμα βιάστηκαν να φορολογήσουν με τις εκτιμήσεις του 2013 για να εισπράξουν από τους δημότες τους μερικές δεκάδες χιλιάδες Ευρώ περισσότερα.
 
Όπως και η πλειοψηφία των δημοτών μας έτσι κι εμείς διαφωνούμε και με τις δύο αποφάσεις. Δεν πρέπει να επιβληθούν αυξήσεις και η φορολογία να γίνει με βάση τις εκτιμήσεις του καταλόγου του 2018.
 
Καλούμε τους δημότες Λακατάμιας να ζητήσουν να πληρώσουν τη φορολογία τους με βάση τις εκτιμήσεις του 2018 κι όχι του 2013 όπως είναι η απόφαση του κτηματολογίου κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού και δημοσίευσης στη Επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας .
 
Καλούμε επίσης τη Δήμαρχο και το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο, ν’ ανακαλέσουν την προηγούμενη απόφασή τους για αύξηση του συντελεστή φορολογίας από 1,6 %  σε 2,24%.
 
Όπως και οι αγανακτισμένοι δημότες δηλώνουμε ότι δεν είναι εποχή αυξήσεων στις φορολογίες. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα το κράτος όχι μόνο δεν αύξησε τη φορολογία Ακίνητης Ιδιοκτησίας αλλά την κατάργησε εντελώς. 
 
Θεωρούμε ότι η άδικη αυτή αύξηση, επιβλήθηκε διότι γνώριζαν πως θα προκαλούσε περισσότερη αντίδραση η αύξηση στη φορολογία στα σκύβαλα κατά 10 ευρώ όπως ήταν και η εισήγηση της υπηρεσίας του Δήμου, λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στη συλλογή σκυβάλων.
 
Εμείς ως Δημοτική ομάδα διαφωνήσαμε στην επιβολή και των 2 φορολογιών». 

Δειτε Επισης

Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»