Παρασκευή 14 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Παράνομη περιοχή παγίδευσης πουλιών ξήλωσε στα κατεχόμενα η CABS

  11/09/2019 21:17
Παράνομη περιοχή παγίδευσης πουλιών ξήλωσε στα κατεχόμενα η CABS

Παράνομη περιοχή παγίδευσης πουλιών ξήλωσε στα κατεχόμενα η CABS

  11/09/2019 21:17
Μια παράνομη περιοχή παγίδευσης πουλιών, εξοπλισμένη με 7 μεγάλα δίχτυα, εντόπισε και ξήλωσε ομάδα της Επιτροπής Κατά της Σφαγής Πτηνών (CABS) στα κατεχόμενα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας επιχείρησης της φθινοπωρινής της εκστρατείας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του CABS, σε περιπολία στις περιοχές Φρέναρος και Δερύνειας το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου, η ομάδα εντόπισε ηχομιμητική συσκευή προσέλκυσης πουλιών η οποία δεν προερχόταν από τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη νεκρή ζώνη, αλλά από τα κατεχόμενα.Οι εθελοντές διέσχισαν το οδόφραγμα και κατάφεραν να εντοπίσουν και να ξηλώσουν τον χώρο παγίδευσης, προστίθεται.
 
Στα δίχτυα είχαν παγιδευτεί περισσότερα από 100 πουλιά από 11 διαφορετικά είδη, ακόμη και χελιδόνια. Τα πουλιά απελευθερώθηκαν ενώ ο δράστης δεν εντοπίστηκε.
 
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 25 τοποθεσίες παγίδευσης. Συνολικά 13 δίχτυα και 321 ξόβεργα έχουν αφαιρεθεί και καταστραφεί. Αφαιρέθηκαν επίσης 6 παράνομα μηχανάκια αμπελοπουλιών και 31 μηχανάκια για ορτύκια. Οι ομάδες του CABS έχουν ήδη ελευθερώσει συνολικά 193 πουλιά από την έναρξη της φθινοπωρινής τους εκστρατείας.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας