Κυριακή 7 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Διευθύντρια έβγαλε βραχιολάκι με σταυρό από το χέρι μαθήτριας σε Δημοτικό της Λευκωσίας

  11/09/2019 13:59
Διευθύντρια έβγαλε βραχιολάκι με σταυρό από το χέρι μαθήτριας σε Δημοτικό της Λευκωσίας

Διευθύντρια έβγαλε βραχιολάκι με σταυρό από το χέρι μαθήτριας σε Δημοτικό της Λευκωσίας

  11/09/2019 13:59
Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την απόφαση του Λοΐζου Σέπου να διώξει μαθήτρια από το Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα, που προσήλθε με μαντήλα στο σχολείο κατά την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς και δεύτερο περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
 
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου στη Λευκωσία έβγαλε από το χέρι εξάχρονης μαθήτριας, βραχιολάκι που είχε επάνω τον βαπτιστικό της σταυρό.
 
Η Διευθύντρια κράτησε το βραχιολάκι μέχρι το τέλος της ημέρας και το παρέδωσε στη μαθήτρια μετά το πέρας των μαθημάτων.
 
Ο πατέρας της συγκεκριμένης μαθήτριας έκανε διαβήματα στο σχολείο για να δικαιούται η κόρη του να φέρει το θρησκευτικό σύμβολο. Η Διευθύντρια επανήλθε χθες και αφαίρεσε ξανά τον σταυρό της μαθήτριας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ μετά τη συνεδρία της Επιτροπής.
 
«Η Διευθύντρια έκανε γενική παρατήρηση»
Προβληματισμένη εμφανίζεται η ΠΟΕΔ, έπειτα από το περιστατικό με τη Διευθύντρια, με τον πρόεδρο της συντεχνίας των δασκάλων να δηλώνει στον REPORTER πως η εκπαιδευτικός δεν έκανε παρατήρηση συγκεκριμένα στη μαθήτρια.

«Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τη Διευθύντρια και μου είπε πως την παρατήρηση την έκανε σε όλους τους μαθητές. Τους είπε “παιδάκια, τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι, καλό θα ήταν να βγάλουμε τα κοσμήματα” και αυτό για λόγους ασφαλείας», τόνισε ο Φίλιος Φυλακτού, ενώ πρόσθεσε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι μια διευρυμένη σύσκεψη για τα θέματα που απασχολούν την παιδεία αυτή τη στιγμή.

«Δεν υπάρχει αρχή και τέλος πλέον. Ασχολήθηκε κανένας με το μάθημα σαν μάθημα; Το σχολείο δεν είναι η μαντήλα και τα κοσμήματα. Πρέπει να βρούμε τρόπους να αναβαθμίσουμε την παιδεία μας και να την κάνουμε καλύτερη. Είναι άδικο όλο αυτό που γίνεται για το δημόσιο σχολείο. Πληγώνει την εικόνα του», κατέληξε ο κ. Φυλακτού.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας