Διευθύντρια έβγαλε βραχιολάκι με σταυρό από το χέρι μαθήτριας σε Δημοτικό της Λευκωσίας

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την απόφαση του Λοΐζου Σέπου να διώξει μαθήτρια από το Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα, που προσήλθε με μαντήλα στο σχολείο κατά την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς και δεύτερο περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
 
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου στη Λευκωσία έβγαλε από το χέρι εξάχρονης μαθήτριας, βραχιολάκι που είχε επάνω τον βαπτιστικό της σταυρό.
 
Η Διευθύντρια κράτησε το βραχιολάκι μέχρι το τέλος της ημέρας και το παρέδωσε στη μαθήτρια μετά το πέρας των μαθημάτων.
 
Ο πατέρας της συγκεκριμένης μαθήτριας έκανε διαβήματα στο σχολείο για να δικαιούται η κόρη του να φέρει το θρησκευτικό σύμβολο. Η Διευθύντρια επανήλθε χθες και αφαίρεσε ξανά τον σταυρό της μαθήτριας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ μετά τη συνεδρία της Επιτροπής.
 
«Η Διευθύντρια έκανε γενική παρατήρηση»
Προβληματισμένη εμφανίζεται η ΠΟΕΔ, έπειτα από το περιστατικό με τη Διευθύντρια, με τον πρόεδρο της συντεχνίας των δασκάλων να δηλώνει στον REPORTER πως η εκπαιδευτικός δεν έκανε παρατήρηση συγκεκριμένα στη μαθήτρια.

«Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τη Διευθύντρια και μου είπε πως την παρατήρηση την έκανε σε όλους τους μαθητές. Τους είπε “παιδάκια, τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι, καλό θα ήταν να βγάλουμε τα κοσμήματα” και αυτό για λόγους ασφαλείας», τόνισε ο Φίλιος Φυλακτού, ενώ πρόσθεσε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι μια διευρυμένη σύσκεψη για τα θέματα που απασχολούν την παιδεία αυτή τη στιγμή.

«Δεν υπάρχει αρχή και τέλος πλέον. Ασχολήθηκε κανένας με το μάθημα σαν μάθημα; Το σχολείο δεν είναι η μαντήλα και τα κοσμήματα. Πρέπει να βρούμε τρόπους να αναβαθμίσουμε την παιδεία μας και να την κάνουμε καλύτερη. Είναι άδικο όλο αυτό που γίνεται για το δημόσιο σχολείο. Πληγώνει την εικόνα του», κατέληξε ο κ. Φυλακτού.
 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα