Δευτέρα 21 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πωλήσεις εκτός προδιαγραφών εντόπισε σε σχολικά κυλικεία ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

  11/09/2019 11:42
Πωλήσεις εκτός προδιαγραφών εντόπισε σε σχολικά κυλικεία ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Πωλήσεις εκτός προδιαγραφών εντόπισε σε σχολικά κυλικεία ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

  11/09/2019 11:42
Σε 162 ελέγχους και αξιολογήσεις κυλικείων όλων των βαθμίδων συμμετείχε κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών προβαίνοντας σε διάφορες παρατηρήσεις.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση παρατηρήθηκε ότι οι μαθητές δεν φαίνεται να γνώριζαν ικανοποιητικά τις εγκεκριμένες τιμές και τα είδη του εγκεκριμένου καταλόγου ενώ προϊόντα τιμοκαταλόγου προσφέρονταν σε ψηλότερες τιμές από τις εγκεκριμένες.
 
Πωλούνταν είδη που δεν περιλαμβάνονταν στους εγκεκριμένους καταλόγους και παρασκευάζονταν σάντουϊτς προς κατανάλωση εκτός προδιαγραφών σε περιεχόμενο ή βάρος.
 
Παρατηρήθηκε επίσης, ότι προβλήματα τα οποία αναφέρονται στα έντυπα επιθεώρησης των σχολικών κυλικείων καθυστερούν να επιλυθούν και μεταφέρονται από τη μια σχολική χρονιά στην άλλη και δεν φάνηκε να έγιναν οι εκπαιδεύσεις των υπεύθυνων των κυλικείων από το Υπουργείο Υγείας, όπως προνοείται στη νομοθεσία.
 
Κάποιες σχολικές εφορίες φάνηκε να επιδεικνύουν υπερβολική ανοχή σε διαχρονικές παραβάσεις ειδών και τιμών τιμοκαταλόγου ενώ το Υπουργείο Παιδείας φάνηκε να αδυνατεί να υιοθετήσει αποτελεσματικά μέτρα για διόρθωση της υφιστάμενης κατάστασης η οποία χρονολογείται.
 
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Υγείας, την Κεντρική Επιτροπή Ελέγχου Σχολικών Κυλικείων (ΚΕΕΣΚ), τις Σχολικές Εφορείες, τις Διευθύνσεις και το διδακτικό προσωπικό των σχολείων και τους Συνδέσμους Γονέων, να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί ώστε να επιλυθούν τα  διαχρονικά προβλήματα που παρουσιάζονται.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας