Ικανοποιημένη από έναρξη σχολικής χρονιάς στο Παραλίμνι η Σχολική Εφορεία

Ικανοποιημένη από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία του Δήμου Παραλιμνίου, δηλώνει η οικεία Σχολική Εφορεία.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας, Σολωμός Κωνσταντίνου, «το 90% των περιφράξεων στα σχολεία Παραλιμνίου έχουν ολοκληρωθεί και εντός των επόμενων 2 εβδομάδων αναμένεται να τελειώσει και η περίφραξη στο Β' δημοτικό σχολείο. Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στο συγκεκριμένο σχολείο οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό λειτουργούσε ως θερινό και ήταν ανοικτό μέχρι και τις 31 Ιουλίου και ο εργολάβος δεν μπορούσε να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες για την τοποθέτηση της περίφραξης».
 
Πρόσθεσε ότι «δόθηκε προτεραιότητα στην τοποθέτηση της περίφραξης στα υπόλοιπα σχολεία Παραλιμνίου ώστε να είναι έτοιμα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Γενικά είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα των εργασιών που έγιναν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στα σχολεία Παραλιμνίου και ευελπιστούμε ότι η σχολική χρονιά θα κυλήσει ομαλά».
 
Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι «πάγιο αίτημα της Σχολικής Εφορείας ήταν η αναδόμηση του Β Γυμνασίου Παραλιμνίου, του οποίου ο σχεδιασμός έχει ολοκληρωθεί και υπολογίζουμε ότι πριν το τέλος του χρόνου θα βγούμε σε προσφορές. Φυσικά όλα εξαρτώνται από την διαδικασία των ενστάσεων, ωστόσο υπολογίζουμε ότι οι εργασίες θα αρχίσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2020».
 
Υπολογίζεται, συνέχισε, ότι «οι εργασίες αναδόμησης του Γυμνασίου θα διαρκέσουν 36 περίπου μήνες και θα στοιχίσουν γύρω στα δύο εκατομμύρια ευρώ. Το γυμνάσιο θα διαθέτει νέες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και γραφεία για την Διεύθυνση και το προσωπικό, θα γίνει ανακαίνιση του κυλικείου και αναδιαμόρφωση των εξωτερικών χώρων για καλύτερη χρήση τους από τους μαθητές».
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας είπε πως «πάντοτε το γυμνάσιο Παραλιμνίου είχε πάρα πολλούς μαθητές, δηλαδή άνω των 600, ωστόσο λόγω των οικονομικών μεταναστών, είναι απρόβλεπτο πόσους μαθητές θα έχουμε κάθε σχολική χρονιά. Φέτος οι μαθητές έχουν αυξηθεί και ενδεχομένως να πλησιάσουμε και τους 700, αριθμός πάρα πολύ μεγάλος για το Γυμνάσιο».
 
Πρόσθεσε ότι «το γυμνάσιο ανεγέρθηκε το 1987 και, λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών, υπάρχουν και μετακινούμενα τμήματα που στεγάζονται σε λυόμενα κτίρια. Τα κτίρια αυτά διαθέτουν συστήματα κλιματισμού και είναι καθ’ όλα εντάξει για να φιλοξενήσουν τους μαθητές, ενώ οποιαδήποτε προβλήματα τυχόν ανακύψουν, επιλύονται αμέσως αφού υπάρχει πολύ στενή και καλή συνεργασία και συνεννόηση με την Διεύθυνση του σχολείου».
 
Ανέφερε επίσης ότι «δεν τίθεται θέμα ασφάλειας και υγείας των μαθητών από τα λυόμενα κτίρια τα οποία κάθε χρόνο συντηρούνται και φιλοξενούν τον  αριθμό των μαθητών που πρέπει.  Πιστεύουμε ότι το Γυμνάσιο Παραλιμνίου μετά την ανακαίνιση που θα γίνει θα αποτελέσει ένα σύγχρονο σχολείο – πρότυπο για άλλα σχολικά κτίρια».
 
Όσον αφορά την ανέγερση δεύτερου γυμνασίου στο Παραλίμνι, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως «αυτό ήταν πάγιο αίτημα της Σχολικής Εφορείας και μάλιστα είχαμε πλησιάσει πολύ κοντά στην ανέγερση του. Ύστερα από συμφωνία που είχαμε με την Αγία Νάπα, το σχολείο θα ανεγερθεί σε χώρο μεταξύ Παραλιμνίου – Αγίας Νάπας, ενώ σε συνεργασία με τον Δήμο Παραλιμνίου, ο χώρος αυτός έχει «κρατηθεί» στο νέο Τοπικό Σχέδιο».
 
Ερωτηθείς για τη συνεργασία της Σχολικής Εφορείας με τα σχολεία Παραλιμνίου, είπε πως «έχουμε άψογη συνεργασία με όλους τους Διευθυντές των σχολείων και οποιαδήποτε προβλήματα αναφύονται που αφορούν θέματα  ασφάλειας και υγείας των μαθητών, επιλύονται άμεσα από το προσωπικό μας. Επίσης έχουμε στενή και πολύ καλή συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, συνεργασία η οποία βοηθά στην επίλυση των οποιονδήποτε προβλημάτων σχετίζονται με τους μαθητές και τα σχολεία Παραλιμνίου».
 
 
 

Δειτε Επισης

Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
LIVE/Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ είναι δύναμη διεκδίκησης, που διεκδικεί με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο
Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου