Η ΣΕΚ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απορρίψει οποιεσδήποτε πιέσεις για ΓεΣΥ

Η ΣΕΚ καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να συνεχίσει να υποστηρίζει και να στηρίζει το ΓεΣΥ, να επιδείξει την ίδια πολιτική βούληση, συνέπεια και αξιοπιστία και με αποφασιστικότητα να απορρίψει τις οποιεσδήποτε πιέσεις είτε για υπονόμευση είτε για αλλοίωση ή οποιανδήποτε διαφοροποίηση της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ και του υφισταμένου καθεστώτος λειτουργίας του.

Σε ανακοίνωση της, η ΣΕΚ εκφράζει έντονη ανησυχία για τη νέα προσπάθεια που καταβάλλεται από συγκεκριμένες ομάδες πίεσης για αλλοίωση της φιλοσοφίας του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ).
 
Πρόκειται, σημειώνει, για τις ίδιες ομάδες και άτομα που κινδυνολογούσαν και έλεγαν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το Σχέδιο ή αν εφαρμοστεί θα καταρρεύσει το πρώτο τρίμηνο.
 
«Τα γεγονότα και η πορεία του Σχεδίου τους διέψευσαν οικτρά.  Το αγκάλιασε η κοινωνία, (710000 πολίτες γράφτηκαν στο ΓεΣΥ), το αγκάλιασαν οι πάροχοι υγείας, (1400 γιατροί, 519 φαρμακεία, 136 κλινικά εργαστήρια). Κάποιοι θέλουν να αγνοούν αυτά τα δεδομένα και προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα και να υπονομεύσουν το ΓεΣΥ, 4 μήνες μετά την αρχική λειτουργία του», προσθέτει.
  
Επισημαίνει ότι τυχόν διαφοροποιήσεις ή βεβιασμένες αλλαγές θα ανατρέψουν τη βασική αρχή του ΓεΣΥ που είναι η εξάλειψη και ο περιορισμός των ανισοτήτων και των διακρίσεων ανάμεσα στην κοινωνία των ασθενών.
 
Εκείνο που προέχει αυτή την ώρα, σημειώνει, είναι να επιλυθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα υπήρξαν κατά το πρώτο τετράμηνο λειτουργίας του Σχεδίου και ταυτόχρονα να ενισχυθούν τόσο ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) όσο και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ) ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν στην κοινωνία ακόμα μεγαλύτερες υπηρεσίες.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo