Θετικά αποτιμούν τη λειτουργία του ΓΕΣΥ ο ΟΑΥ και ο Σύνδεσμος των συμβεβλημένων Ιδιωτών Ιατρών

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας είχε συνάντηση την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019, με το Σύνδεσμο Ιδιωτών Ιατρών Συμβεβλημένων με το ΓΕΣΥ, όπου έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση για τα θέματα λειτουργίας του ΓεΣΥ και επιβεβαιώθηκε η βούληση για στενή συνεργασία των δύο μερών με στόχο την προστασία και την ομαλοποίηση του Συστήματος και τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών φροντίδας υγείας προς όλους τους δικαιούχους.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΥ, ο Σύνδεσμος εξέφρασε την ετοιμότητα του να συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια αυτή και να συνεργαστεί με τον ΟΑΥ για τον κοινό αυτό στόχο.
 
Συγκεκριμένα, τα δύο μέρη διαπίστωσαν ότι:
α) Το ΓεΣΥ υπήρξε όνειρο γενεών και αξιολογώντας τους πρώτους 3 μήνες εφαρμογής του κρίνουν με θετικό πρόσημο την λειτουργία του,
β) ήταν αναμενόμενο ότι κατά την μεταβατική περίοδο έναρξης και εφαρμογής του θα παρουσιαστούν προβλήματα και δυσλειτουργίες,
γ) ότι με καλή θέληση, βούληση και στενή συνεργασία όλα τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν και
δ) όλες οι προσπάθειες πρέπει να εστιάζονται στην προστασία των βασικών αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης, της καθολικότητας και της ισότητας στην πρόσβαση όλων σε ψηλό επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών.
 
Όπως προστίθεται, τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι σε πρώτη φάση οι συζητήσεις τους θα εστιαστούν στις πιο κάτω παραμέτρους:
α) προβλήματα / βελτιώσεις του λογισμικού,
β) μελέτη / βελτίωση θεσμού των προσωπικών ιατρών, γ) θέματα λειτουργίας των ειδικών ιατρών, δ) θέματα εγγραφής των ιατρών,
ε) προετοιμασία της 2ης φάσης & θέματα νοσηλευτηρίων,
στ) θέματα ποιότητας και ελέγχου προς αποφυγή της σπατάλης και ζ) θέματα νομοθεσίας. Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος υπέβαλε στον Οργανισμό υπόμνημα που περιλαμβάνει εισηγήσεις για επίλυση των προβλημάτων που διαπιστώνονται στο παρόν στάδιο.  
 
«Οι συζητήσεις, τα αιτήματα και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο μερών έχει αρχίσει από τα μέσα Ιουλίου και ήδη πολλές εισηγήσεις έχουν εισακουστεί από τον ΟΑΥ, λύθηκαν κάποια προβλήματα, υπάρχουν όμως και κάποια που παραμένουν. Τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι η προσπάθεια για επίλυση τους πρέπει να ενταθεί το επόμενο διάστημα στο οποίο θα πρέπει επίσης να γίνει έγκαιρα και αποτελεσματικά η προετοιμασία της εφαρμογής της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ που περιλαμβάνει την ενδονοσοκομειακή φροντίδα υγείας καθώς και τις υπόλοιπες υπηρεσίες που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στο Σύστημα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
«Ο ΟΑΥ επιβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Συνδέσμου για την πρόθεσή του για συνεχή διάλογο και στενή συνεργασία για την επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν. Η στενή συνεργασία με τον ιατρικό κόσμο και όλους τους άλλους παροχείς που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ είναι πολύ σημαντική για τον Οργανισμό εφόσον μόνο με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί ένα λειτουργικό και βιώσιμο ΓεΣΥ», καταλήγει η ανακοίνωση.  
 

Δειτε Επισης

Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων