ΒΙΝΤΕΟ: Γέμισαν με παιδικές φωνές τα Δημοτικά-Τι λένε στον REPORTER τα πρωτάκια

Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές του Δημοτικού και οι φωνές και τα γέλια των μικρών παιδιών γέμισαν τις σχολικές μονάδες, που γεμάτοι χαρά είδαν τους φίλους τους, ενώ αρκετοί ήταν οι γονείς που κρατούσαν τα παιδιά τους από το χέρι, μέχρι να μπουν στην αίθουσα.

Χαρούμενοι είναι οι μεγαλύτεροι μαθητές, που είδαν ξανά τους φίλους τους, αλλά και τους δασκάλους τους, ενώ τα πρωτάκια μπήκαν δειλά στο μεγάλο σχολείο, συνοδευόμενα από τη μαμά και τον μπαμπά.

Μιλώντας στον REPORTER, οι μαθητές δήλωσαν χαρούμενοι που επιστρέφουν στα σχολεία και θα δουν τους φίλους τους και τους δασκάλους τους, ενώ τα πρωτάκια δήλωσαν έτοιμα να ξεκινήσουν την νέα πρόκληση του «μεγάλου σχολείου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρώτο κουδούνι για Δημοτικά Σχολεία και δημόσια νηπιαγωγεία

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, επισκέφθηκε το Α’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, όπου συνόδεψε τους μαθητές στις αίθουσες, έκατσε και συνομίλησε μαζί τους και δέχθηκε τις ερωτήσεις τους.
 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει ομαλά και με τον πιο όμορφο τρόπο η νέα σχολική χρονιά και στη Δημοτική Εκπαίδευση.
 
«Δεν είναι τυχαία που επιλέξαμε το συγκεκριμένο σχολείο, δείχνει την πολιτική του Υπουργείου μας. Είναι ένα από τα εννέα σχολεία που θα εφαρμόσουν πιλοτικά το πρόγραμμα STEM, δηλαδή σχολείο ειδικού ενδιαφέροντος. Είναι μια πρωτοβουλία που είδαμε με αρκετή σοβαρότητα και σεβασμό και τα παιδιά θα έρχονται δύο φορές την εβδομάδα εδώ, κατά τον απογευματινό χώρο και θα παρακολουθούν μαθήματα STEM», σημείωσε ο κ. Χαμπιαούρης.
 
Κληθείς να απαντήσει αν όλα θα λειτουργούσαν σωστά στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, ο Κώστας Χαμπιαούρης τόνισε πως από το πρωί ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον κοινοτάρχη, ο οποίος του δήλωσε πως θα προσπαθήσει να λειτουργήσει το σχολείο.

«Παράλληλα θα ξεκινήσει ένας διάλογος με τους εκπαιδευτικούς και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για επίλυση του προβλήματος», υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας πως το Υπουργείο Παιδείας είναι πάντα δίπλα τους.  
 
 
 

Δειτε Επισης

Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές