Κτυπά το πρώτο κουδούνι σε δημοτικά και προδημοτικά σχολεία

Αρχίζει από αύριο η σχολική χρονιά και για τους μαθητές των δημοτικών, προδημοτικών και των Ειδικών Σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές των δημοτικών, προδημοτικών και των Ειδικών Σχολείων θα παρουσιαστούν στα σχολεία τους στις 07:45, για να κατανεμηθούν σε τάξεις/τμήματα ή ομάδες, αντίστοιχα, να πάρουν τα βιβλία τους και να αρχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους, ενώ θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι τη 13:05.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας κατά τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν 331 δημοτικά σχολεία, όσα λειτουργούσαν και κατά την περσινή σχολική χρονιά 2018-2019, στα οποία θα φοιτήσουν 52.479 μαθητές/μαθήτριες, 731 περισσότεροι/ες σε σχέση με τους μαθητές του 2018-2019.

Επίσης, θα λειτουργήσουν 2.749 τμήματα 14 περισσότερα σε σχέση με τα τμήματα που λειτούργησαν το 2018-2019.

Επιπλέον, οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό υπολογίζεται να ανέλθουν σε 4494 (4258 μόνιμοι και 236 έκτακτοι) δάσκαλοι δημοτικής εκπαίδευσης εκ των οποίων 3 θα εργαστούν στο δημοτικό σχολείο Ριζοκαρπάσου.

Σε ό,τι αφορά τα δημόσια νηπιαγωγεία, με τα δύο νέα νηπιαγωγεία (Άγιος Ιωάννης Λευκωσίας και Λεμεσός Μέσα Γειτονιά ΚΘ΄-Γ.Ν. Καλογερόπουλου)  και την αναστολή λειτουργίας του νηπιαγωγείου στον Πωμό, το 2019-2020 θα λειτουργήσουν 273 δημόσια νηπιαγωγεία, στα οποία θα φοιτήσουν 11.630 μαθητές/μαθήτριες σε σχέση με 11.892 που φοίτησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Το Υπουργείο Παιδείας  επισημαίνει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ότι αναμένεται αύξηση του συνόλου των μαθητών/μαθητριών, λόγω της μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας πλήρωσης των κενών θέσεων.

Σε σχέση με την ειδική εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020 θα λειτουργήσουν εννέα (9) Ειδικά Σχολεία και εκατό δεκατρείς (113) Ειδικές Μονάδες στα δημοτικά σχολεία και στα δημόσια νηπιαγωγεία. Το διδακτικό προσωπικό ειδικής εκπαίδευσης αναμένεται να ανέλθει στους/στις εννιακόσιους/εννιακόσιες τρεις (903) εκπαιδευτικούς (522 μόνιμοι και 381 έκτακτοι). 
 
Αναφορικά στα Ολοήμερα Σχολεία, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζεται ο θεσμός του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου (ΠΟΣ) σε πενθήμερη βάση, σε 57 νηπιαγωγεία, σε 130 δημοτικά και σε 7 ειδικά σχολεία, όπως και πέρσι.

Τα Π.Ο.Σ. λειτουργούν μέχρι τις 4:00 μ.μ., ενώ τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν τον χρόνο αποχώρησής τους σε μόνιμη βάση και για τις πέντε μέρες (3:05 μ.μ. ή 4:00 μ.μ.).  Δικαίωμα φοίτησης θα έχουν όλα τα παιδιά που έχουν υποβάλει και επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον τους για φοίτηση κατά την περίοδο εγγραφών Ιανουαρίου και Μαΐου 2019.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα