Ανοικτός διάλογος στη Λάρνακα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019

Ανοικτός διάλογος με τίτλο «Πως μετατρέπεται μια πόλη με επίκεντρο το αυτοκίνητο σε μια πόλη με επίκεντρο τον άνθρωπο» διοργανώνεται στη Λάρνακα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τον διάλογο που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου, διοργανώνουν το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, σε συνεργασία με τον μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό OXYGONO, το Café Scientifique και τη στήριξη του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου».
 
Προστίθεται ότι «βασικός στόχος του διαλόγου είναι να ακουστούν οι προτάσεις και οι ιδέες των πολιτών καθώς και οι προβληματισμοί τους αναφορικά με τα θέματα διακίνησης στην Λάρνακα. Μέσα από τους έμπειρους συμμετέχοντες στο πάνελ στους τομείς της κινητικότητας, οι πολίτες θα μπορέσουν να ενημερωθούν και να προτείνουν τις δικές τους παρεμβάσεις και να διεξάγουν έναν εποικοδομητικό διάλογο, ο οποίος θα οδηγήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη χρήση του αυτοκινήτου. Στον διάλογο θα παραστεί Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου».
 
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί από το 2002 «ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται από τις 16 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους».
 
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Μιχάλης Χατζηιωάννου, Τεχνικός Σύμβουλος Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, η Καλλιόπη Παπαδάκη, Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, με ειδίκευση στην Χωροταξία, Πολεοδομία & Οικονομικό Προγραμματισμό, Συνεργάτης Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εθνική Συντονίστρια Βιώσιμης Κινητικότητας Ελλάδος, η Μαρίνα Κυριάκου, Bicycle Mayor Nicosia, ο Marco Bianconi, Project Manager, Larnaka SUMP και ο Μιχάλης Λαμπρινός, Ανώτερος Εκτελεστικός Μηχανικός, Μονάδα Οδικής Ασφάλειας, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.
 
Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην  Οθωμανικής Τράπεζας που βρίσκεται στην Πλατεία Βασιλέως Παύλου, θα αρχίσει στις επτά το βράδυ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 24620993.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»