Υπολειτουργούμε λόγω υποστελέχωσης, αναφέρει ο Δήμαρχος Κ.Πολεμιδιών

Την αγανάκτηση του από την υποστελέχωση, που με τη σειρά της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας, εκφράζει ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών, Νίκος Αναστασίου.
 
Σε ανοικτή επιστολή του υπό τον τίτλο "Στραγγαλίζονται οι υπηρεσίες των Δήμων", ο κ.Αναστασίου αναφέρει ότι είναι αδύνατον ο Δήμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έναντι των δημοτών και ως ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Λεμεσού "είμαστε αναγκασμένοι να υπολειτουργούμε".
 
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι, ο Δήμος με τους 14,500 ψηφοφόρους και τους 30 χιλιάδες μόνιμους κάτοικους, διαθέτει μόλις οκτώ άτομα εργατικό προσωπικό και δυο οδοκαθαρίστριες.
 
"Η οικονομική κρίση οδήγησε την κυβέρνηση στη μείωση της κρατικής χορηγίας κατά 40% περίπου, αλλά παράλληλα μέσα στα πλαίσια της δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε, έχει επηρεαστεί και ο τομέας της απασχόλησής προσωπικού στους Δήμους", προσθέτει.
 
Συγκεκριμένα, συνεχίζει, απαγορεύεται η όποια πρόσληψη μόνιμου υπαλληλικού προσωπικού και η αναπλήρωση των κενών θέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα, στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών, ο οποίος ήταν ήδη υποστελεχωμένος, το πρόβλημα να μεγεθύνεται.
 
Επιπρόσθετα, υποδεικνύει,  απαγορεύεται  η πρόσληψη και η πλήρωση κενών θέσεων και στο ωρομίσθιο προσωπικό αλλά και η απασχόληση εποχιακού ωρομίσθιου προσωπικού καθώς  και η πρόσληψη εργοδοτουμένων ορισμένου χρόνου.
 
Ο Νίκος Αναστασίου διερωτάται αν είναι τόσο δύσκολο να τεθούν συγκεκριμένα πλαίσια μέσα στα οποία, στη βάση πληθυσμού, έκτασης και ιδιαιτεροτήτων, να δοθεί η ευχέρεια στους Δήμους που αντιμετωπίζουν παρόμοια πρόβλημα,  να προσλάβουν προσωπικό για κάλυψη των βασικών τους αναγκών.
 
"Η ποιότητα προσφοράς υπηρεσιών υγείας και καθαριότητας προς τους δημότες είναι πρωταρχικής σημασίας και θα πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα, αλλιώς το ίδιο κράτος θα μας αναγκάζει να προχωρήσουμε με παράνομες προσλήψεις", καταλήγει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών.
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες